SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
skasmenes pternes podia footcare Step  round

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Κρέμα Προστασίας και Περιποίηση του Διαβητικού Ποδιού

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Φροντίδα για όμορφα και δυνατά νύχια

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Απομάκρυνση Σκληρύνσεων από τα πόδια

σκληρύνσεις ποδιών

Γιατί είναι σημαντική η απομάκρυνση των σκληρύνσεων από τα πόδια;

Τα πόδια, αν και φέρουν το μεγαλύτερο μέρος του καθημερινού μας βάρους, συνήθως δεν λαμβάνουν την αντίστοιχη φροντίδα …αν και θα τους άξιζε! Στην πραγματικότητα, τα πόδια είναι τα πιο παραμελημένο μέρος του σώματος. Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι τους περισσότερους μήνες του έτους δεν φαίνονται καθόλου. Εντούτοις, αν τα πόδια δεν είναι φροντισμένα, επηρεάζουν κατά πολύ την εμφάνιση στο σύνολό της.Επιπλέον, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να διατηρούν τα πόδια τους υγιή και όμορφα. Συχνό θέμα αποτελςί η απομάκρυνση των σκληρύνσεων απο τα πόδια Ένα βασικό μέρος της φροντίδας των ποδιών περιλαμβάνει το όμορφο, ενυδατωμένο δέρμα και την καθημερινή του φροντίδα.

Τι ακριβώς είναι οι σκληρύνσεις στα πόδια;

Το σκληρό δέρμα στα πόδια διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το πόσο σκληρό είναι το δέρμα στα πόδια στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μία κλίμακα. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση σκληρότητας του δέρματος περιλαμβάνει τραχιές κηλίδες σκληρού δέρματος που έχουν συνήθως κιτρινωπό χρώμα. Συχνά εμφανίζονται γύρω από την πτέρνα και στο μετατάρσιο. Το δέρμα είναι συνήθως λιγότερο ευαίσθητο στο άγγιγμα, σε σχέση με το υπόλοιπο δέρμα και είναι αρκετά παχύ. Συνήθως, οι σκληρύνσεις αναπτύσσονται όταν το δέρμα δέχεται διαρκώς τριβή (όπως για παράδειγμα από κάποιο στενό παπούτσι). Κατά συνέπεια, το «αντιδρά» με το να σκληραίνει, ως αυτοάμυνα. Γι’ αυτό το λόγο οι σκληρύνσεις παρουσιάζονται στα σημεία του ποδιού όπου υπάρχουν οστά, όπου δέχονται και το περισσότερο βάρος κατά τη βάδιση.

 

Επίσης, το να περπατά κάποιος ξυπόλυτος σε σκληρές επιφάνειες ή υπό μόνιμη πίεση (όπως η πίεση που ασκείται κατά το τρέξιμο) ίσως επιταχύνει τη δημιουργία σκληρύνσεων στα πόδια. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αθλητές είναι πιο επιρρεπείς στη δημιουργία σκληρύνσεων.

 

Πώς να αφαιρέσω τις σκληρύνσεις;

Το να επιτευχθεί η απομάκρυνση των  σκληρύνσεων από τα πόδια είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία, όταν έχεις το κατάλληλο «όπλο» στη φαρέτρα της προσωπικής σου περιποίησης: Την εργονομικά σχεδιασμένη, επαγγελματική ράσπα διπλής όψης της Podia. Είναι ιδανική για την απομάκρυνση και την εξάλειψη σκληρύνσεων και υπερκερατώσεων στις περιοχές της πτέρνας και του μεταταρσίου, ενώ διαθέτει δύο επιφάνειες διαφορετικής τραχύτητας.

 

Επιπλέον, διαθέτει τεχνολογία Sanitized που αποτρέπει την ανάπτυξη μικροοργανισμών και οσμών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι φέρει πιστοποίηση FSC για υπεύθυνη διαχείριση δασών και ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα.

 

Γιατί είναι σημαντικό να αφαιρέσω τις σκληρύνσεις;

Εκτός από το ότι είναι ωραία η αίσθηση του περιποιημένου ποδιού και χαρίζει αυτοπεποίθηση, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που δεν θέλουμε τις σκληρύνσεις στα πόδια. Τα παραμελημένα πόδια με σκληρύνσεις στο δέρμα, παρουσιάζουν στα σημεία αυτά χαμηλή αισθητικότητα. Το δέρμα γίνεται ξηρό, παρουσιάζονται πρηξίματα στο σημείο, ή ακόμη και «σκασίματα». Η κατάσταση πλέον είναι ιδιαίτερα επώδυνη, ενώ μπορεί να προκληθούν και περαιτέρω δερματικές παθήσεις.

Πώς μπορώ να αποφύγω τη δημιουργία σκληρύνσεων στα πόδια;

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αποφευχθούν οι σκληρύνσεις στα πόδια:

  • Επιλέξτε άνετα παπούτσια που ταιριάζουν ακριβώς στο πόδι σας.
  • Αντιμετωπίστε τον πόνο στα πόδια αμέσως μόλις τον αισθανθείτε: μην το παραμελήσετε.
  • Στεγνώστε επιμελώς τα πόδια σας μετά το ντους, ώστε το δέρμα να παραμένει υγιές και όμορφο.
  • Ακολουθήστε μια καθημερινή ρουτίνα φροντίδας των ποδιών σας, που να σας ταιριάζει.

Έτσι, θα έχετε πόδια που φαίνονται και είναι υγιή!

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 300+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2024 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware