SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
Skasmenes Pternes Podia Footcare Step 2 Round 768x768

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Diavitiko Podi Podia Footcare Megamenu 1 768x768

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Frontida Gia Omorfa Kai Dynata Nychia Podia Footcare Mengamenu 768x768

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Οι παθήσεις των ποδιών (μέρος 2ο)

Οι παθήσεις των ποδιών (μέρος 2ο)

Αφού εξηγήσαμε τις 5 πιο συνηθισμένες παθήσεις των ποδιών στο πρώτο μέρος του άρθρου μας, συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες, που θα συμπληρώσουν τη δεκάδα. Έχουμε και λέμε:

6. Φουσκάλες. Προκαλούνται από τριβή μεταξύ του δέρματος στα πόδια και του εσωτερικού των παπουτσιών μας. Συμβαίνει συχνά όταν τα παπούτσια είναι καινούργια και ακόμη σκληρά, αλλά μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει αν το υλικό των παπουτσιών δεν είναι φιλικό προς το δέρμα. Ακόμα βέβαια, μπορεί να επιδράσουν αρνητικά και οι κάλτσες μας. Όπως και να έχει, είναι προτιμότερο, σύμφωνα με τους ειδικούς, να αφήνουμε τις φουσκάλες να σπάσουν μόνες τους και όχι να τις σπάμε με τη βία μόνοι μας. Μόλις σπάσει και ανακουφιστείς, μπορείς να προσθέσεις μια αντιβιωτική αλοιφή για πιο γρήγορη επούλωση.

7. Ποδάγρα. Είναι ένας τύπος αρθρίτιδας που προκαλείται από συσσώρευση ουρικού οξέος στους ιστούς και στα υγρά των αρθρώσεων. Συνήθως εμφανίζεται στο μεγάλο δάχτυλο το ποδιού και θα το καταλάβετε επειδή θα είναι κόκκινο, ζεστό, πρησμένο και πονεμένο. Για την ποδάγρα η λύση έρχεται μέσα από τη διατροφή- λογικό είναι, αφού το πρόβλημα προκύπτει από το ουρικό οξύ. Κάνοντας αλλαγές στη διατροφή σου για να αποφύγεις τροφές που είναι γνωστό ότι προκαλούν αύξηση του ουρικού οξέος, όπως το κόκκινο κρέας, τα θαλασσινά και το αλκοόλ, και ιδίως η μπύρα, μπορείς να μειώσεις την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

8. Νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Μιλώντας για συνηθισμένες παθήσεις των ποδιών, να κάτι που στους περισσότερους έχει συμβεί έστω και μία φορά στη ζωή μας. Δεν φταίει το ότι δεν είμαστε καθαροί και τακτικοί, αλλά ο τρόπος με τον οποίο κόβουμε τα νύχια μας, αλλά και τα στενά παπούτσια που πιέζουν τα δάχτυλα μας. Ο ορθός τρόπος για να κόψουμε τα νύχια μας είναι ίσια και όχι πολύ μέσα προς το κρέας. Αν δεν κοπούν σωστά τότε οι γωνίες ή οι πλευρές του νυχιού μπορούν να σκάψουν το δέρμα, προκαλώντας πόνο και μερικές φορές λοίμωξη (που ονομάζεται παρωνυχία). Το πρώτο που πρέπει να κάνεις, συνεπώς, είναι να προμηθευτείς τα κατάλληλα εργαλεία για την περιποίηση των νυχιών σου και να ελέγχεις ότι παραμένουν σε καλή κατάσταση. Αν πάσχεις από αυτού του είδους την πάθηση, μπορείς να βουτάς τα νύχια σου μέσα σε ζεστό νερό και με τη βοήθεια βαμβακιού και οδοντικού νήματος να καθαρίζεις την περιοχή. Αν το πρόβλημα επιμένει και πάσχεις και από διαβήτη, τότε συνίσταται να επισκεφτείς γιατρό για να λύσει με πιο επιστημονικό τρόπο το πρόβλημα.

9. Μύκητας των νυχιών. Σε συνέχεια της προηγούμενης πάθησης, αρκετά συχνή είναι και η εμφάνιση μυκητών στα νύχια μας. Το ήξερες ότι οι μύκητες των ποδιών μπορούν να επεκταθούν όχι μόνο σε όλα τα νύχια των ποδιών αλλά και των χεριών; Άρα εκτός του αντιαισθητικού κομματιού, είναι επικίνδυνο και δεν πρέπει να τους παίρνουμε αψήφιστα. Η αντιμετώπιση μπορεί να είναι δύσκολη και κυρίως επίμονη, καθώς επανέρχεται συχνά ακόμα και μετά από επιτυχημένη θεραπεία. Ρωτήστε το φαρμακοποιό σας για προϊόντα που είναι εξειδικευμένα και πιστοποιημένα αποτελεσματικά, όπως αυτά της Podia.

10. Εξογκώματα στα δάχτυλα. Ένα κυρτό δάχτυλο γυρνάει προς τα πάνω στην άρθρωση, όπου τα δάκτυλα και το πόδι συναντιούνται και προς τα κάτω στις μεσαίες και τελικές αρθρώσεις του δακτύλου, κάνοντας το να φαίνεται καμπύλο ή σαν νύχι. Τέτοιου είδους παραμορφωμένα δάχτυλα μπορεί να εξελιχθούν σε διαφορετικές παθήσεις των ποδιών, για παράδειγμα να εμφανίσουν κάλους όταν τρίβονται με τα υποδήματα. Συνήθως το δεύτερο κατά σειρά δάχτυλο είναι που το παθαίνει και πιθανές αιτίες δημιουργίας του είναι οι τραυματισμοί και η αρθρίτιδα.

Συνοψίζοντας, οφείλουμε να προσέχουμε τα πόδια μας σαν κόρη οφθαλμού, να τα ακούμε όταν είναι άρρωστα και να ζητάμε τη βοήθεια των ειδικών. Στήριξε το στήριγμά σου για να σε στηρίζει και αυτό!

Ένα κυρτό δάχτυλο γυρνάει προς τα πάνω στην άρθρωση, όπου τα δάκτυλα και το πόδι συναντιούνται και προς τα κάτω στις μεσαίες και τελικές αρθρώσεις του δακτύλου, κάνοντας το να φαίνεται καμπύλο ή σαν νύχι. Τέτοιου είδους παραμορφωμένα δάχτυλα είναι πιθανό να εμφανίσουν κάλους όταν τρίβονται με τα υποδήματα. Συνήθως το δεύτερο κατά σειρά δάχτυλο είναι που το παθαίνει και πιθανές αιτίες δημιουργίας του είναι οι τραυματισμοί και η αρθρίτιδα.

Claw 1

Αν παρατηρήσεις, η λίστα αυτή κατά κόρον συμπεριλαμβάνει καταστάσεις που όλοι κάποια στιγμή έχουμε αντιμετωπίσει και που, όταν λάβουν την κατάλληλη φροντίδα δεν είναι σοβαρές. Αυτό που έχει σημασία, και μάλλον έγινε σαφές από τα 2 αυτά άρθρα μας είναι να επιλέγουμε τα παπούτσια μας με έμφαση στην εφαρμογή και την άνεση. Και, να παρατηρούμε συστηματικά τα πόδια μας για σημάδια που μπορεί να προμηνύουν κάποια πάθηση.

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 300+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2022 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware
B2B Marketing: Digitale