SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
Skasmenes Pternes Podia Footcare Step 2 Round 768x768

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Diavitiko Podi Podia Footcare Megamenu 1 768x768

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Frontida Gia Omorfa Kai Dynata Nychia Podia Footcare Mengamenu 768x768

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Γιατί να γίνω ποδολόγος

podologos podia

Κάθε χρόνο, μόλις βγαίνουν τα αποτελέσματα των πανελληνίων αρχίζουν οι αναζητήσεις για τα επαγγέλματα που έχουν και θα έχουν μεγάλη ζήτηση. Ένα από τα νέα, υποσχόμενα και ταχέως ανερχόμενα επαγγέλματα είναι οι ποδολόγοι. Πρόκειται για έναν σχετικά νέο παραϊτρικό κλάδο που επικεντρώνεται στην υγεία των ποδιών, ακριβώς γιατί αυτή επηρεάζει και αντανακλά την υγεία όλου του οργανισμού.

Καταρχάς, να θέσουμε το πλαίσιο της συζήτησης περί του ποδολόγου: ο ποδολόγος, ο ποδίατρος και ο πεντικιουρίστ είναι 3 διαφορετικές ειδικότητες, με διαφορετικό εύρος δράσεων. Ο ποδολόγος δρα ενισχυτικά και υποστηρικτικά του ποδίατρου, αλλά και όλων των υπολοίπων ιατρικών ειδικοτήτων και είναι εκείνος που αρχικά θα διαγνώσει τυχόν ιατρικά προβλήματα τα οποία αργότερα θα επιλύσει ο ιατρός –αν είναι σοβαρά.

Η ποδολογία λοιπόν, είναι ένας τομέας της παραϊατρικής, ο οποίος ασχολείται ειδικά με τις παθήσεις των κάτω άκρων. Από το επάγγελμα της περιποίησης των ποδιών, προέκυψε με την πάροδο του χρόνου, αυτό του ποδολόγου-ποδοθεραπευτή. Παρόλο που η ποδολογία έχει εμφανιστεί από τα 90s, τον 21ο αιώνα, όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, ψηφίζουν νομοθετική ρύθμιση, κατοχυρώνοντας το επάγγελμα του ποδολόγου. Από το 2004 λειτουργεί η Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδας, όπου μέσω 4ετούς φοίτησης αποκτάς το σχετικό δίπλωμα. Άλλοι τρόποι να γίνει κάποιος/α ποδολόγος είναι η φοίτηση σε ιδιωτικές σχολές.

Ο ποδολόγος γνωρίζοντας πολύ καλά την ανατομία και τις λειτουργίες των άκρων έχει τις γνώσεις για να εντοπίσει νωρίς αλλαγές οι οποίες μπορούν να υποδεικνύουν αλλαγές στην υγεία σου, όπως για παράδειγμα την εμφάνιση διαβήτη. Επίσης είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα και την περιποίηση των κάτω άκρων και ειδικότερα περιπτώσεις ατυχημάτων και τραμαυτισμού των νυχιών, ονυχοπαθήσεων, σκληρύνσεις δέρματος, κινητικών προβλημάτων, αρθρίτιδας κ.ο.κ.

Οι βασικότερες τεχνικές που χειρίζεται ένας ποδολόγος είναι οι εξής:

  • η τοποθέτηση του ελάσματος στο νύχι, με την οποία το νύχι επανέρχεται στην φυσική του κατάσταση (Ονυχοκρύπτωση-Ορθονυχία)
  • η ονυχοπροσθετική (για θεραπευτικούς λόγους ), π.χ. μετά από τραυματισμό και έλλειψη τμήματος της ονυχαίας πλάκας.

H μεγαλύτερη όμως δύναμη αυτής της ειδικότητας είναι η πρόληψη, η περιποίηση και η έγκαιρη αναγνώριση τυχόν προβλημάτων στα κάτω άκρα που αποκαλύπτουν σοβαρότερες παθήσεις, στα πρώτα τους στάδια. Χαρακτηριστικότερη, αλλά όχι μοναδική, περίπτωση το σύνδρομο του διαβητικού ποδιού που αποτελεί μια σοβαρή επιπλοκή του σακχαρώδη διαβήτη και περιλαμβάνει μια σειρά από παθήσεις των ποδιών, όπως η λοίμωξη, η ανάπτυξη πληγών (έλκη), και η καταστροφή του βαθιού ιστού του ποδιού. Το διαβητικό πόδι εμφανίζεται σε συνδυασμό με υποκείμενη νευροπάθεια ή/και με αρτηριοπάθεια των κάτω άκρων και απαιτεί εξειδικευμένη, επαγγελματική φροντίδα.

Ο νούμερο 1 λοιπόν σύμμαχος για αθλητές –λόγω των έντονων καταπονήσεων στα κάτω άκρα-, των εγκύων αλλά και όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας αποτελεί ο ποδολόγος-ποδοθεραπευτής, και φυσικά τα εξειδικευμένα προϊόντα που αυτός/η θα προτείνει. Ποδολόγους θα βρεις στα εξειδικευμένα κέντρα ποδολογίας, αλλά και σε νοσοκομεία όπου συνεργάζεται στενά με ποδίατρους, ορθοπεδικούς, παθολόγους και δερματολόγους.

Για όσους, λοιπόν, συμφωνούνουν με τον Ιπποκράτη και «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν» είναι ήδη ξεκάθαρη η αξία του ποδολόγου στην ζωή και την υγεία μας.

Με πληροφορίες από την επιστημονική μας ομάδα, το www.podologikoserres.gr και το medicafeet.gr

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 200+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2022 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware
B2B Marketing: Digitale