SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
skasmenes pternes podia footcare Step  round

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Κρέμα Προστασίας και Περιποίηση του Διαβητικού Ποδιού

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Φροντίδα για όμορφα και δυνατά νύχια

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Τα στατιστικά του διαβήτη

diavitis podia

Ο διαβήτης είναι μια ασθένεια στην οποία τα επίπεδα γλυκόζης (δηλαδή το σάκχαρο στο αίμα) είναι πολύ υψηλά. Η γλυκόζη προέρχεται από την τροφή μας και η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που δημιουργείται στο σώμα για να βοηθήσει τη γλυκόζη να εισέλθει στα κύτταρα προκειμένου να τους δώσει ενέργεια.

Υπάρχουν δύο τύποι διαβήτη: ο Διαβήτης τύπου 1 και ο Διαβήτης τύπου 2. Ο διαβήτης τύπου 1 είναι μια χρόνια πάθηση κατά την οποία το πάγκρεας παράγει λίγη ή καθόλου ινσουλίνη. Ο διαβήτης τύπου 2 είναι επίσης μια χρόνια πάθηση όπου ένα άτομο μπορεί ακόμα να παράγει ινσουλίνη, αλλά το σώμα του δεν την επεξεργάζεται καλά.

Ο προδιαβήτης είναι, όπως δηλώνει και το όνομά του μια διαταραχή που προηγείται του διαβήτη και αυξάνει τις πιθανότητες διαβήτη. Ωστόσο – και υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αντιληπτός από το άτομο που τον έχει και θα αντιμετωπιστεί εγκαίρως, έχει μια «θετική» πλευρά καθώς μπορεί να οδηγήσει με επιτυχία στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη και μάλιστα με φυσικούς τρόπους όπως η προσεγμένη διατροφή και η άσκηση.

Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει διάφορες επιπλοκές στην υγεία, όπως προβλήματα στα μάτια – γλαύκωμα ή καταρράκτη, νεφρικές νόσους, υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση), διαβητική κετοξέωση (DKA), δερματικές επιπλοκές, αλλά και σοβαρές επιπλοκές στα πόδια. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ή ακόμη και ανάγκη ακρωτηριασμού κάποιου άκρου, στις ακραίες και ανεξέλεγκτες μορφές του. Φυσικά, η σωστή θεραπευτική αγωγή και διαχείριση του διαβήτη, αλλά και οι τακτικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο της πρόληψης, μπορούν να αποτρέψουν πολλές από αυτές τις επιπλοκές.

Τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό διαβήτη τύπου 1 διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να έχουν την πάθηση. Άλλη πιθανή αιτία εμφάνισης του Διαβήτη είναι ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του ίδιου του οργανισμού καταστρέφει κατά λάθος τα κύτταρα που παράγουν την ινσουλίνη στο πάγκρεας, αντί να καταπολεμά τα επιβλαβή βακτήρια και τους ιούς.

Όσοι έχουν προδιαβήτη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2, αν και το 80% των ατόμων με προδιαβήτη δεν γνωρίζουν ότι τον έχουν. Οι παράγοντες κινδύνου για προδιαβήτη περιλαμβάνουν:

  • δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) άνω του 25
  • ηλικία άνω των 45 ετών
  • άμεσο συγγενή με διαβήτη τύπου 2

Όσοι έχουν διαγνωστεί με προδιαβήτη μπορούν να αποτρέψουν την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2 ακολουθώντας κατάλληλη δίαιτα, ρουτίνα άσκησης και φυσικά προληπτικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη από το 2019, περίπου το 8,8% του κόσμου ζει με διαβήτη, ενώ έχει υπάρξει αύξηση περίπου 2,4% από το 2010 όπου με την πάθηση ζούσε το 6,4% του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 415 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν κάποιου είδους διαβήτη και σύμφωνα με έρευνες και προβλέψεις αναμένεται να αυξηθούν σε 642 εκατομμύρια έως το 2040

Στη χώρα μας, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) από το 2019, το πλήθος των μοναδικών πασχόντων που έχουν ενταχθεί σε τουλάχιστον ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο για το Σακχαρώδη Διαβήτη ανέρχεται στα 973.806 άτομα.

Ο αριθμός των πασχόντων ανά θεραπευτικό πρωτόκολλο Σακχαρώδη Διαβήτη έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  1. Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1 (ινσουλινοεξαρτώμενα άτομα): 47.315
  2. Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 2: 938.098
  3. Άλλοι τύποι Σακχαρώδους Διαβήτη: 15.652
  4. Σακχαρώδης Διαβήτης Κύησης: 9.049
  5. Νεογνικός Σακχαρώδης Διαβήτης: 33
  6. Ινσουλινοπενία μετά από ιατρικές πράξεις: 319

Αν και τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, αξίζει να επισημάνουμε ότι ο διαβήτης είναι μια κατάσταση που αντιμετωπίζεται, αλλά απαιτεί αλλαγή στο lifestyle μας και περισσότερη φροντίδα- στο δέρμα, στο σώμα, και στην διάθεσή μας. Σε ό,τι αφορά την Podia, για παράδειγμα, έχουμε συνθέσει μια κρέμα πιστοποιημένη ως ιατροτεχνολογικό προϊόν κλάση ΙΙα, ειδικά για την φροντίδα αυτού που ονομάζουμε “Διαβητικό πόδι“.

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 300+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2024 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware