SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
skasmenes pternes podia footcare Step round

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Κρέμα Προστασίας και Περιποίηση του Διαβητικού Ποδιού

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Φροντίδα για όμορφα και δυνατά νύχια

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...
podia footcare section

Ανακούφιση για το Κότσι

Η δημιουργία προβλήματος στο Κότσι είναι μία διαδικασία, η οποία εξελίσσεται σταδιακά. Μπορεί να το έχεις ακούσει και ως Βλαισός Μέγας Δάκτυλος και Hallux Valgus, κι αυτό γιατί οι όροι αυτοί περιγράφουν ακριβώς το ίδιο το πρόβλημα. Η παραμόρφωση της δομής του ποδιού και η καταπόνησή του συνολικά είναι δύο βασικά προβλήματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητά σου, αλλά και οι έμμεσες συνέπειες μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμούς και επώδυνες συνθήκες.

Δείτε τα προϊόντα

Στατιστικα στοιχεια

podia footcare section
29% των ενηλίκων αντιμετωπίζουν πρόβλημα βλαισού μεγάλου δακτύλου. 2% των παιδιών εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα στο κότσι
10 προς 1 είναι η αναλογία εμφάνισης προβλήματος στο κότσι μεταξύ γυναικών και ανδρών
Source link

Συμπτώματα εμφάνισης προβλήματος στο Κότσι

Η αρχική ένδειξη για τη δημιουργία προβλήματος στο Κότσι είναι η εμφάνιση ενός εξογκώματος στην εξωτερική πλευρά της βάσης του μεγάλου δακτύλου. Ήδη από το σημείο αυτό, η δημιουργία επιπρόσθετης πίεσης και τριβής γίνεται αισθητή στο πόδι. Σταδιακά γίνεται ορατή και η απώλεια της ευθυγράμμισης των δακτύλων, με το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού να αρχίζει να συγκλίνει προς τα υπόλοιπα, μέχρι και του σημείου εφίππευσής του από το δεύτερο. Τέλος, το ίδιο το πρόβλημα στο Κότσι, μπορεί να οδηγήσει και στη δημιουργία άλλων παθήσεων, όπως είναι η θυλακτίτιδα, η σφυροδακτυλία, η μεταταρσαλγία, αλλά και οι πλέον συνηθέστεροι τραυματισμοί και οι σκληρύνσεις.

 • Απώλεια ευθυγράμμισης δακτύλων και πέλματος.
 • Πόνος και δυσκολία στη βάδιση.
 • Μούδιασμα, αίσθημα καύσου, σκλήρυνση ή και οίδημα στην άρθρωση του μεγάλου δακτύλου.
 • Παραμορφώσεις και εφίππευση στα δάκτυλα των ποδιών.
 • Παθήσεις όπως μεταταρσαλγία και αρθρίτιδες, ως δευτερογενείς επιπτώσεις.

Αίτια δημιουργίας προβλήματος στο Κότσι

Για να δημιουργηθεί πρόβλημα στο Κότσι, συνήθως τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει η κληρονομική προδιάθεση. Στην πράξη όμως, ο σημαντικότερος επιβαρυντικός παράγοντας είναι η συνεχόμενη άνιση κατανομή του βάρους στις αρθρώσεις και στους τένοντες του ποδιού και ακόμη περισσότερο στην περιοχή της βάσης του μεγάλου δακτύλου. Τα ψηλοτάκουνα και στενά παπούτσια, οι συχνοί τραυματισμοί και οι παθήσεις που μπορούν να μεταβάλουν τη δομή του ποδιού (όπως οι αρθρίτιδες και το Διαβητικό Πόδι) αποτελούν βασικούς υπόπτους.

 • Συνεχής καταπόνηση του σημείου της άρθρωσης του μεγάλου δακτύλου.
 • Στενά υποδήματα και ψηλά τακούνια.
 • Τραυματισμοί στη δομή του ποδιού.
 • Κληρονομική προδιάθεση.
 • Διάφοροι τύποι αρθρίτιδας ή παθήσεων του νευρικού και μυϊκού συστήματος.
 • Μη σωστή ανάπτυξη του ποδιού.

Στατιστικα στοιχεια

podia footcare section
63% Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur a nisi sed dolor dapibus ultrices
+27% Ut porttitor bibendum neque, vel eleifend ipsum condimentum vitae
Source link

Πρόληψη εμφάνισης προβλήματος στο Κότσι

Για να προλάβεις το πρόβλημα στο Κότσι, θα πρέπει να δράσεις προληπτικά. Όλα ξεκινούν από τη σωστή υποστήριξη, με την επιλογή του κατάλληλου ανατομικού πάτου. Ο ανατομικός πάτος θα βοηθήσει στην αποφόρτιση του ποδιού, με τη σωστή κατανομή του βάρους σου.

Αντίστοιχα, για να προλάβεις την επιδείνωση, το κατάλληλο επίθεμα για το Κότσι θα σου προσφέρει σταθερότητα και ανακούφιση από την πίεση και την τριβή. Προστατεύοντας συντηρητικά από τις επιπτώσεις της καταπόνησης μέσα στην καθημερινότητά σου.

 • Κατάλληλα υποδήματα.
 • Ιδανικοί ανατομικοί πάτοι παπουτσιών.
 • Ειδικά επιθέματα για το Κότσι και διαχωριστής Δακτύλων.
Δείτε τα προϊόντα
podia footcare section
anages anakoufisi gia kotsi podia footcare

Επιθέματα

Κότσι - Ελαστικό Επίθεμα με Γέλη

Ελαστικό επίθεμα με γέλη για την άμεση ανακούφιση από τον πόνο στο κότσι και την πρόληψη εμφάνισης κάλων και σκληρύνσεων στην περιοχή, που δημιουργούνται από την αυξημένη και συνεχή πίεση και τριβή.

 • Ειδικός σχεδιασμός για ολοκληρωμένη κάλυψη.
 • Εξαιρετικά ελαστικό ύφασμα με άψογη εφαρμογή και μέγιστη αντοχή.
 • Πλένεται και επαναχρησιμοποιείται.
Ανακαλύψτε το!

Αντιμετώπιση προβλήματος στο Κότσι

Για να αντιμετωπίσεις συντηρητικά το πρόβλημα στο Κότσι, θα πρέπει να έχεις δύο παραμέτρους στο μυαλό σου. Πρώτα, θα πρέπει να ανακουφίσεις τις επιπτώσεις και να αντιμετωπίσεις την καταπόνηση. Έπειτα, θα πρέπει να επιβραδύνεις την εξέλιξή του. Η αρχή και για τα δύο γίνεται με το κατάλληλο επίθεμα που θα αποτρέψει την τριβή, θα ανακουφίσει από την πίεση και θα συγκρατήσει τη σωστή δομή του ποδιού. Επιπλέον, εάν τα πρώτα σημάδια της εφίππευσης έχουν εμφανιστεί, ο αποστάτης δακτύλων θα τα συγκρατήσει στη σωστή τους θέση και θα ανακουφίσει από τις επώδυνες επιπτώσεις κατά τη βάδιση.

 • Ειδικά επιθέματα για το Κότσι.
 • Επιθέματα με συμπληρωματική εστίαση και στο μετατάρσιο.
 • Αποστάτης δακτύλων.

Συμβουλές Υγείας

Τις περισσότερες φορές, λόγωσυνθηκών, μοιάζει αδύνατο να αποφύγουμε τα στενά ή ψηλοτάκουνα υποδήματα. Καλό θα ήταν, όμως, να έχουμε τη δυνατότητα να τα αντικαταστήσουμε με κάτι πιο άνετο και ευρύχωρο, με την πρώτη ευκαιρία, μέσα στη μέρα μας.

Τα ψηλά τακούνια φορτίζουν ακόμη περισσότερο την προβληματική περιοχή στο Κότσι. Υπάρχουν διαθέσιμοι ειδικοί πάτοι για ψηλοτάκουνα, που μπορούν να αποφορτίσουν την καταπόνηση.

Το Κότσι είναι ένα πρόβλημα το οποίο εξελίσσεται σταδιακά. Η γρήγορη αναγνώριση του προβλήματος και η καθοδήγηση από έναν ποδίατρο ή ορθοπεδικό μπορούν να αντιμετωπίσουν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο το πρόβλημα και την εξέλιξή του.

 Κάνε ένα διάλειμμα από την έντονη πίεση. Διατήρησε το βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα και απόφυγε την παρατεταμένη ορθοστασία. Έτσι, μπορείς να αποφορτίσεις τα πόδια και να προστατευτείς, κατά το δυνατό, από την επιβάρυνση του προβλήματος.

podia footcare section

Ρουτινες φροντιδας

Ολοκληρωμένες ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
podia footcare section

Εχετε ερωτησεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

podia footcare section

Blog

Άρθρα και πληροφορίες

podia footcare section

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 300+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2024 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware