Τι είναι το ιατροτεχνολογικό προϊόν;

Τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα είναι σκευάσματα που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση με σκοπό πρόληψη ή ανακούφιση ασθένειας. Το φάσμα τους είναι εξαιρετικά ευρύ: από ένα θερμόμετρο μέχρι έναν μαγνητικό τομογράφο και από ένα επίθεμα ποδιών μέχρι ένα ορθοπεδικό εμφύτευμα. Ανάλογα με την κατηγορία τους και την πάθηση στην οποία απευθύνονται, χωρίζονται σε κλάσεις σύμφωνα με τη χρήση τους. Τα προϊόντα της Podia κατατάσσονται στην κλάση Ι και ΙΙα.

Πού μπορώ να βρω τα προϊόντα σας;

Τα προϊόντα μας διατίθενται σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσω των φαρμακείων. Για να βρεις το φαρμακείο που σε εξυπηρετεί καλύτερα, μπορείς να ανατρέξεις στην online εφαρμογή, εδώ.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Athlete’s Foot Deospray και της Athlete’s foot Deopowder;

Το προϊόν Athlete’s Foot Deospray συνιστάται σε περιπτώσεις κακοσμίας και πρόληψης κατά των μυκήτων των κάτω άκρων. Η Athlete’s Foot Deopowder χρησιμοποιείται όταν υπάρχει έντονη εφίδρωση και μπορεί να εφαρμοστεί σε πόδια, κάλτσες και υποδήματα. Επίσης, προστατεύει και από τους μύκητες όπως και το Athlete’s Foot Deospray.

Κατά τη χρήση και των δύο προϊόντων, επιμένουμε στη μεσοδακτύλια περιοχή, καθώς καθίσταται η πιο επιρρεπής σε λοιμώξεις των κάτω άκρων.

Τι είναι το “Πόδι του Αθλητή” (Tinea Pedis);

Το “Πόδι του Αθλητή” είναι μία μυκητιασική λοίμωξη που κάνει το δέρμα κόκκινο, ξηρό και να ξεφλουδίζει ενώ ενίοτε συνυπάρχει πόνος ή φαγούρα. Η πάθηση παρουσιάζεται συνήθως ανάμεσα στα δάκτυλα ή στα πέλματα ή στα πλαϊνά μέρη του ποδιού. Συχνά, όταν ασθενής νομίζει ότι τα πόδια του είναι μόνο ξηρά και “σκάνε” γι’ αυτό ευθύνεται το “πόδι του αθλητή”.

Συχνά εμφανίζονται στα κάτω άκρα μου κάλοι. Τι μπορώ να κάνω για να τους αφαιρέσω ανώδυνα;

Για εύκολη και ανώδυνη αφαίρεση του κάλου, μπορείς να δοκιμάσεις το προϊόν μας   «Αφαίρεση Kάλων Αυτοκόλλητα», που μπορείς να το βρεις εδώ.  Εναλλακτικά, την κερατολυτική κρέμα της Podia για την καταπολέμηση των κάλων, την οποία μπορείς να βρεις εδώ.

Για ανακούφιση της προβληματικής περιοχής από την πίεση και την τριβή αλλά και για να προλάβεις τυχόν επανεμφάνιση, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις ένα από τα προϊόντα μας για την προστασία των δακτύλων, αλλά και τη συχνή χρήση της Podia Ελαφρόπετρα-Σαπούνι, κατασκευασμένη με ηφαιστειακό περλίτη αλλά και εμπλουτισμένη με Tea tree oil. Μπορείς να τη βρεις εδώ.

Ταλαιπωρούμαι από κότσι. Ποιο προϊόν μου προτείνετε για να ανακουφιστώ από τον πόνο;

Η σειρά Podia, διαθέτει τρία άκρως αποτελεσματικά προϊόντα για την ανακούφιση από τον πόνο στο κότσι. Μπορείς να τα βρεις τα προϊόντα μας εδώ.

Για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να χρησιμοποιώ τα επιθέματα της σειράς Podia;

Τα επιθέματα της σειράς Podia είναι κατασκευασμένα από ανθεκτική πολυμερή γέλη. Η αντοχή τους είναι ανάλογη με τη χρήση του προϊόντος, το μέγεθος του προβλήματος και την καταπόνηση. Είναι δυνατό να χρησιμοποιούνται σε συνθήκες μεγάλης καταπόνησης για αρκετούς μήνες.

Πώς μπορώ να καθαρίσω το επίθεμά μου;

Η σωστή μεταχείριση των επιθεμάτων προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής τους, περιλαμβάνει την πλύση με χλιαρό νερό, ήπιο σαπούνι και την αφαίρεση της υγρασίας με φυσικό τρόπο. Σε όλα τα επιθέματα που αποτελούνται μόνο από πολυμερή γέλη, προτείνεται η εφαρμογή πούδρας πριν την επόμενη χρήση του προϊόντος.  

Πόσες ώρες μπορώ να φοράω το επίθεμα;

Τα επιθέματα μπορούν να φορεθούν έως και 14 ώρες συνεχόμενα. Στην περίπτωση όμως που χρησιμοποιείτε επίθεμα για πρώτη φορά, 4 ώρες κάθε μέρα για τις 3 πρώτες ημέρες αρκούν για να μπορέσετε να το συνηθίσετε σταδιακά.

Τι είναι έλαια ιατρικής βαθμίδας που χρησιμοποιούνται στα επιθέματα και πώς λειτουργούν;

Το ιατρικής βαθμίδας έλαιο γεμίζει τους πόρους της μήτρας της γέλης περίπου με τον ίδιο τρόπο που γεμίζει το νερό ένα σφουγγάρι. Ωστόσο σε αντίθεση με το νερό στο σφουγγάρι, δεν μπορεί να αφαιρεθεί με το στύψιμο της μήτρας του gel αλλά διαχέεται αργά ή στάζει από την μήτρα όταν έρθει σε επαφή με οποιαδήποτε επιφάνεια, όπως το δέρμα.

Επικοινώνησε μαζί μας & θα σε βοηθήσουμε!
Στείλε το ερώτημα σου