SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
Skasmenes Pternes Podia Footcare Step 2 Round 768x768

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Diavitiko Podi Podia Footcare Megamenu 1 768x768

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Frontida Gia Omorfa Kai Dynata Nychia Podia Footcare Mengamenu 768x768

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Για τον φαρμακοποιό οι γνώσεις management είναι πια απαραίτητες. Η οργάνωση και η ανάπτυξη ενός φαρμακείου, η απόφαση να επεκταθεί στον χώρο του Internet, όλα απαιτούν εφόδια που φεύγουν από το πλαίσιο της φαρμακευτικής και δημιουργούν- με τρόπο επιτακτικό- νέεες απαιτήσεις.

Στο κεφάλαιο, λοιπόν, του management, υπάρχουν κάποια εργαλεία βασικά, που επιτρέπουν στον φαρμακοποιό να αξιολογεί τα δεδομένα του και να παίρνει σωστές αποφάσεις. Ένα από αυτά είναι η SWOT ανάλυση, τα αρχικά της οποίας σημαίνουν Strengths – Weaknesses- Opportunities- Threats.

SWOT Analysis Img01

H ανάλυση αυτή μας επιτρέπει να καταγράψουμε το εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον του φαρμακείο σε μια αποτύπωση που βοηθά σημαντικά τη λήψη αποφάσεων. Πιο αναλυτικά:

Strenghts: Εδώ καταγράφουμε τα δυνατά σημεία του φαρμακείου. Σημαντικό είναι, βέβαια, να αντιμετωπίσουμε την ανάλυση αυτή- όχι μόνο στο επίπεδο των δυνατών μας στοιχείων, αλλά γενικά- με ειλικρίνεια και ρεαλισμό. Δεν καταγράφουμε δυνατά σημεία που θα θέλαμε να έχουμε, αλλά αυτά που πραγματικά είναι. Ενδεικτικά, η καλή τοποθεσία του φαρμακείου, η καλή σχέση με τους προμηθευτές, η πιστή πελατεία κλπ.

Weaknesses: Εδώ καταγράφουμε τα αδύναμα στοιχεία του φαρμακείου. Τα προβλήματα που πρέπει αργά ή γρήγορα να λύσουμε. Για παράδειγμα η έλλειψη ρευστού, το προσωπικό που έρχεται και φεύγει, τις εκάστοτε ελλείψεις σε απόθεμα κλπ.

Αυτό είναι το πάνω μέρος του οριζόντιου άξονα και αφορά αποκλειστικά αυτά που συμβαίνουν εντός του φαρμακείου ως επιχείρηση. Και αυτό είναι σημαντικό γιατί το κάτω μέρος του οριζόντιου άξονα αφορά το εξωτερικό περιβάλλον, τα πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε αλλά αποτελούν ευκαιρίες ή απειλές που ορίζονται από τις παγκόσμιες τάσεις. Να σημειώσουμε εδώ ότι για κάθε φαρμακείο τι θεωρείται ευκαιρία ή απειλή είναι διαφορετικό. Για παράδειγμα, η τάση των καταναλωτών προς ψηφιακές αγορές είναι ευκαιρία για τον/την φαρμακοποιό που σκέφτεται να μπει στον κλάδο του online φαρμακείου και απειλή αν για τα επόμενα χρόνια δεν σκοπεύει να οδεύσει προς τα εκεί.

Opportunities: Οι ευκαιρίες, λοιπόν, έρχονται απέξω και επηρεάζουν το μέσα. Η αναβάθμιση του φαρμακείου στην περίοδο της πανδημίας, τα προγράμματα επιχορηγήσεων, τα νέα φαρμακευτικά σκευάσματα και γενικά η ανάπτυξη της φαρμακευτικής είναι στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από το φαρμακείο ώστε να σχεδιάσει την στρατηγική του.

Threats: Από την άλλη, το επίφοβο παγκόσμιο περιβάλλον αυτής της περιόδου, οι πολιτικές που σχετίζονται με την διάθεση των φαρμάκων από σημεία εκτός του φαρμακείου, η δυσκολία πρόσβασης σε πίστωση, όλα αυτά είναι ζητήματα που δυσχεραίνουν την ανάπτυξη και λειτουργούν ως εμπόδια.

Τι κάνουμε με όλα αυτά;

Η λογική της SWOT είναι απλή: ενισχύουμε τα δυνατά στοιχεία και αντιμετωπίζουμε τα αδύνατα, αξιολογώντας πώς οι ευκαιρίες και απειλές μπορούν να παίξουν ρόλο στη λήψη των αποφάσεών μας. Για παράδειγμα, ένα φαρμακείο με σταθερή πελατεία, θέλοντας να εξασφαλίσει την πιστότητα, μπορεί να τυπώσει μικρά φυλλάδια εξηγώντας τα νέα φάρμακα/ εμβόλια/ ασθένειες, διαλύοντας fake news και επιτείνοντας τη θέση του φαρμακοποιού ως συμβούλου. Από την άλλη, ένα φαρμακείο που αντιμετωπίζει πρόβλημα στη διατήρηση του προσωπικού μπορεί να δώσει έμφαση στη διαδικασία επιλογής και, ενδεχομένως, να απευθυνθεί σε σχολές για τους αριστούχος απόφοιτους.

Το καταπληκτικό με την SWOT ανάλυση είναι ότι, τελικά, είναι ένα εργαλείο δημιουργικότητας. Καταγράφοντας την πραγματικότητα στα τέσσερα “κουτάκια” μπορούμε στη συνέχεια να σκεφτούμε δεκάδες λύσεις και στρατηγικές, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του φαρμακοποιού και τις ιδιαιτερότητες του χώρου.

 

Photo by Tbel Abuseridze on Unsplash

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 200+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2022 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware
B2B Marketing: Digitale