SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
skasmenes pternes podia footcare Step round

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Κρέμα Προστασίας και Περιποίηση του Διαβητικού Ποδιού

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Φροντίδα για όμορφα και δυνατά νύχια

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...
podia footcare section

Απομάκρυνση / Αφαίρεση & Προστασία από Κάλους

Οι κάλοι αποτελούν πάντοτε ένα επώδυνο εμπόδιο στην καθημερινότητά σου. Διαφέρουν από τις σκληρύνσεις, τόσο ως προς τον τρόπο που δημιουργούνται -οι κάλοι "χτίζονται" από έξω προς τα μέσα- όσο και ως προς τον πόνο που μπορούν να σου προξενήσουν. Όταν το επόμενό σου βήμα συνδυάζεται και με μία ενόχληση, τότε η μέρα μοιάζει πραγματικά δύσκολη. Γι’ αυτό τα πόδια σου έχουν ανάγκη την προστασία από τους κάλους, αλλά και την άμεση και ασφαλή φροντίδα για την απομάκρυνσή τους.

Δείτε τα προϊόντα

Στατιστικα στοιχεια

podia footcare section
5,2-8,2% των μη μυκητιασικών παθήσεων των ποδιών αφορούν κάλους και σκληρύνσεις
Source link

Συμπτώματα Δημιουργίας Κάλων

Οι κάλοι των ποδιών έχουν τα δικά τους ξεχωριστά συμπτώματα και διαφέρουν από τις απλές σκληρύνσεις. Η εμφάνιση ευαισθησίας ή πόνου κάτω από το δέρμα σε ένα σημείο του ποδιού μας αποτελεί συνήθως την πρώτη ένδειξη της δημιουργίας του. Εάν η καταπόνηση του σημείου είναι έντονη, τότε είναι πιθανό να παρατηρήσουμε και την ορατή φθορά της επιδερμίδας, με ξεφλούδισμα και ερυθρότητα, ενώ το επόμενο στάδιο είναι η εμφάνιση μίας σκληρότερης στρώσης του δέματος, που θα επουλώσει το σημείο αυτού του επιδερμικού τραυματισμού.

 • Ερυθρότητα ή και ξεφλούδισμα του καταπονημένου σημείου.
 • Αίσθηση πόνου κάτω από το δέρμα στο σημείο δημιουργίας του κάλου.
 • Σκλήρυνση της επιδερμίδας του σημείου.
 • Σταδιακή ανάπτυξη εξογκώματος κάλου.

Αίτια Δημιουργίας Κάλου

Ένα κάλος δεν εμφανίζεται από το πουθενά. Δίνει κάποια σημάδια ότι θα δημιουργηθεί. Τις περισσότερες όμως φορές είναι ήδη αργά, καθώς η διαδικασία δημιουργίας του έχει ήδη ξεκινήσει. Για να προλάβεις την εμφάνισή του θα πρέπει να αποτρέψεις τη δημιουργία πίεσης και τριβής στο εσωτερικό του παπουτσιού. Αυτές είναι οι δύο βασικές αιτίες της δημιουργίας του. Άλλες αιτίες είναι η επιλογή ακατάλληλων υποδημάτων, σε συνδυασμό με έντονη δραστηριότητα ή και παρατεταμένη ορθοστασία. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και οι συχνοί τραυματισμοί ή και οι κακώσεις ενός συγκεκριμένου σημείου του δακτύλου, ενώ υπάρχουν και οι εκδοχές των παθολογικών αιτίων, όπως το πρόβλημα στο κότσι, η σφυροδακτυλία, άλλες παραμορφώσεις των ποδιών, ή ακόμη και η προδιάθεση.

 • Πίεση και τριβή στο σημείο του ποδιού.
 • Ξηρότητα της επιδερμίδας του ποδιού σε συνδυασμό με την καταπόνηση.
 • Τραυματισμοί και κακώσεις.
 • Αλλοίωση της δομής ποδιού και δακτύλων, που αυξάνει την πίεση και την τριβή.

Στατιστικα στοιχεια

podia footcare section
63% Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur a nisi sed dolor dapibus ultrices
+27% Ut porttitor bibendum neque, vel eleifend ipsum condimentum vitae
Source link

Πρόληψη Εμφάνισης Κάλου

Ακόμη κι αν έχεις φροντίσει να φορέσεις τα ιδανικά, άνετα παπούτσια σου, μία δύσκολη και απαιτητική μέρα μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ενός κάλου στα πόδια σου. Γι’ αυτό θα πρέπει να θυμάσαι πως η σωστή στήριξη και κατανομή του βάρους που σου προσφέρουν οι ανατομικοί πάτοι είναι το πρώτο βήμα προστασίας. Εξαιρετικά σημαντική είναι και η υγεία της επιδερμίδας του ποδιού σου. Το καλά ενυδατωμένο δέρμα, με τη φυσική του ελαστικότητα, θα δημιουργήσει λιγότερη τριβή. Γι’ αυτό και θα πρέπει πάντοτε να φροντίζεις για τον καθαρισμό, την απολέπιση και τη βαθιά ενυδάτωση των ποδιών σου.

Τέλος, εάν στα πόδια σου έχουν ήδη δημιουργηθεί σημεία πίεσης,από κάποια μεταβολή της δομής τους, τότε τα ειδικά επιθέματα προστασίας για τα δάκτυλα, το κότσι και το μετατάρσιο, θα δημιουργήσουν την ιδανική ασπίδα προστασίας, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης ενός κάλου.

 • Καθαρισμός, απολέπιση και ενυδάτωση επιδερμίδας.
 • Κατάλληλα υποδήματα και ανατομικοί πάτοι.
 • Προστατευτικά επιθέματα γέλης για τα δάκτυλα των ποδιών.
 • Εξειδικευμένα επιθέματα προστασίας για κότσι, μετατάρσιο και εφίππευση.
Δείτε τα προϊόντα
podia footcare section
kaloi k sklirinseis podia footcare slide

Κάλοι & Σκληρύνσεις

Κάλοι & Σκληρύνσεις – Κερατολυτική Κρέμα

Η Κερατολυτική Κρέμα για Κάλους & Σκληρύνσεις της Podia αποτελεί μία εξειδικευμένη πρόταση καλλυντικής φροντίδας για την καταπολέμηση κάλων και σκληρύνσεων και την αποκατάσταση της υγιούς όψης και αίσθησης της επιδερμίδας του ποδιού.

 • Κερατολυτική και απολεπιστική δράση.
 • Βαθιά ενυδατική εφαρμογή για την ξηρή, τραχιά και αφυδατωμένη επιδερμίδα.
 • Προστασία από την επανεμφάνιση σκληρύνσεων.
Ανακαλύψτε το!

Φροντίδα και αφαίρεση κάλων

Το νοιώθεις μέσα στη μέρα σου πως η φροντίδα για την απομάκρυνση ενός κάλου δεν μπορεί να περιμένει. Και αυτό είναι αλήθεια. Όσο πιο γρήγορα παρέμβουμε, τόσο πιο εύκολα και άμεσα θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από την παρουσία του. Η πρώτη σου κίνηση είναι να επιλέξεις την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης. Η χρήση των ειδικών αυτοκόλλητων αφαίρεσης κάλων ή της κερατολυτικής κρέμας για κάλους και σκληρύνσεις, στοχεύει στη δομή του κάλου, ενώ παράλληλα η ίδια η κρέμα αναζωογονεί και ενυδατώνει την καταπονημένη επιδερμίδα του ποδιού. Αντίστοιχα, η χρήση των ειδικών επιθεμάτων γέλης, προστατεύει συμπληρωματικά το σημείο και αποτρέπει τον περαιτέρω ερεθισμό και τη δημιουργία τραυματισμού. Σε όλα αυτά, δεν θα πρέπει να ξεχνάς και τη φροντίδα της υγιεινής και περιποίησης της επιδερμίδας, με το ειδικό σαπούνι καθαρισμού και απολέπισης, που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

 • Φροντίδα, υγιεινή και απολέπιση των ποδιών.
 • Ενυδάτωση της καταπονημένης επιδερμίδας.
 • Προστατευτικά επιθέματα για την πρόληψη, την προστασία και την ανακούφιση.
 • Αυτοκόλλητα αφαίρεσης κάλων από τα δάκτυλα.
 • Κερατολυτική κρέμα για τους κάλους και τις σκληρύνσεις.

Συμβουλές Υγείας

Απόφυγε τη δημιουργία τραύματος, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο μόλυνσης με την είσοδο μικροοργανισμών. Η αφαίρεση ενός κάλου με νυστέρι θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από ιατρό και σε αποστειρωμένο περιβάλλον.

Αν μπορείς να αποφύγεις τα στενά κλειστά υποδήματα μέσα στην καθημερινότητά σου, θα νοιώσεις μεγαλύτερη ασφάλεια για την αποφυγή του ερεθισμού ενός κάλου. Μην ξεχνάς όμως την προστασία.

Καθαριότητα και ενυδάτωση σε βάθος είναι τα δύο κλειδιά που θα επαναφέρουν τις φυσικές ιδιότητες της επιδερμίδας και θα ανακουφίσουν τον ερεθισμένο κάλο.

Ένα ζεστό ποδόλουτρο θα σε ανακουφίσει και θα μαλακώσει τον κάλο, πριν ξεκινήσεις με τον καθαρισμό και την απολέπιση.

Οι κάλοι μπορούν να εμφανιστούν και στα χέρια σου. Η αντιμετώπισή τους όμως είναι η ίδια. Ενυδάτωση, κερατολυτική φροντίδα και προστασία των χεριών κατά την εργασία, για την αποτροπή της υπερβολικής τριβής.

podia footcare section

Ρουτινες φροντιδας

Ολοκληρωμένες ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
podia footcare section

Εχετε ερωτησεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

podia footcare section

Blog

Άρθρα και πληροφορίες

podia footcare section

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 300+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2024 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware