SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
skasmenes pternes podia footcare Step  round

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Κρέμα Προστασίας και Περιποίηση του Διαβητικού Ποδιού

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Φροντίδα για όμορφα και δυνατά νύχια

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Διαφέρουν τα πόδια των αντρών από αυτά των γυναικών;

antras gynaika podia

Παραδόξως ή όχι, γυναίκες και άνδρες δεν είναι ίσοι όσον αφορά την ανατομική δομή και τη λειτουργία των κάτω άκρων. Αυτό είναι εμφανές τόσο στο καθημερινό περπάτημα και την άσκηση, αλλά και στα μοτίβα που ακολουθούν καθημερινά τα δυο φύλα όσον αφορά την επιλογή των παπουτσιών τους.

Όμως πέρα από τις καθημερινές συνήθειες, βασικός παράγοντας είναι η διαφορετική ανατομία με επιστημονικές μελέτες να το επιβεβαιώνουν. Οι ερευνητές παραμετροποίησαν τα στοιχεία των μετρήσεων του μήκους των ποδιών μεταξύ ανδρών και γυναικών, προκειμένου να είναι σε θέση να κάνουν τις κατάλληλες συγκρίσεις. Τα βασικότερα ευρήματα ήταν:

  • Τα γυναικεία πόδια δεν είναι απλώς μικρότερα από τα ανδρικά, καθώς υπάρχουν 11 σημαντικές ανατομικές διαφορές στα κάτω άκρα των γυναικών: Δυο βασικές διαφορές στο σχήμα της γάμπας, πέντε διαφορές στον αστράγαλο και τέσσερις στο πέλμα.
  • Οι φαρδύτεροι γοφοί των γυναικών δημιουργούν πολύ διαφορετικό φορτίο πίεσης κάτω από το πέλμα, που επηρεάζει τη στάση, τη βάδιση και γενικά τη λειτουργία των κάτω άκρων.

Γυναίκες και άνδρες έχουν ακόμα μια μεγάλη διαφορά, και αυτή αφορά στον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονται τα πόδια τους.

Καταρχάς, το 90% των γυναικών αγοράζουν παπούτσια που είναι μικρά για τα πόδια τους. Ένας από τους λόγους έχει να κάνει με την ανατομία του ποδιού, καθώς τα γυναικεία πόδια, όπως είδαμε, τείνουν να έχουν πιο στενές και μικρές φτέρνες από τους άνδρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι γυναίκες να προσπαθούν να επιτύχουν άνετη – και όμορφη – εφαρμογή αγοράζοντας παπούτσια που στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρά για αυτές. Από την άλλη οι περισσότεροι άνδρες δεν δίνουν και πολύ μεγάλη σημασία στην αισθητική.  

Επίσης, τα νύχια των ποδιών χρειάζονται εξίσου την ίδια περιποίηση με τα πόδια μας, όχι μόνο για να φαίνονται ομορφότερα όταν είναι καθαρά, αλλά να είναι και πιο υγιή. Τα ινστιτούτα περιποίησης νυχιών όμως, είναι γεμάτα από γυναίκες που φροντίζουν να κάνουν συχνά πεντικιούρ, αντίθετα από τους άνδρες που διστάζουν να ζητήσουν επαγγελματική βοήθεια για τα νύχια των ποδιών τους.

Από την άλλη, οι γυναίκες είναι πολύ πιο πρόθυμες να «βασανίσουν» τα πόδια τους στο όνομα της μόδας. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια μπορεί να συμπληρώνουν μια τέλεια εμφάνιση, αλλά ποιος μπορεί να αρνηθεί πως πολλές φορές είναι επίπονα, δημιουργούν κάλους, κότσια, πόνο στις αρθρώσεις και σε ακραίες περιπτώσεις αρθρίτιδες. Όλα αυτά σίγουρα δεν αφορούν την πλειονότητα των ανδρών.

Μια πολύ βασική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών ως προς την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος που μπορεί να εμφανιστεί στα πόδια τους, έγκειται στο γεγονός ότι οι άνδρες τείνουν να αναβάλλουν κάποια επίσκεψη σε κάποιον ειδικό των ποδιών, όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Αποφεύγουν να το κάνουν ακόμη κι αν ένα πρόκειται απλώς για ένα νύχι που έχει εισχωρήσει εσωτερικά του δέρματος ή ένας απλός πόνος στη φτέρνα, ενόσω γνωρίζουν πως μια επίσκεψη σε έναν ειδικό μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα ανακουφίζοντάς τους και προλαμβάνοντας χρόνιες, επίπονες και δυσάρεστες καταστάσεις. Ίσως λοιπόν οι άνδρες θα πρέπει να ενθαρρύνονται και να μοιάζουν περισσότερο στις γυναίκες όταν πρόκειται να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη άμεσα.

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 300+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2024 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware