SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
Skasmenes Pternes Podia Footcare Step 2 Round 768x768

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Diavitiko Podi Podia Footcare Megamenu 1 768x768

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Frontida Gia Omorfa Kai Dynata Nychia Podia Footcare Mengamenu 768x768

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Διαβητικό πόδι: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα και πως αντιμετωπίζεται.

diavitiko podi

Τα άτομα με διαβήτη είναι εξαιρετικά επιρρεπή σε προβλήματα και παθήσεις των ποδιών που αναπτύσσονται λόγω παρατεταμένων περιόδων υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Η διαβητική νευροπάθεια και η περιφερική αγγειακή νόσος είναι οι δύο κύριες παθήσεις που μπορούν να συμβούν και οι δύο μπορούν να έχουν σοβαρές επιπλοκές.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

Τι είναι ο διαβήτης; Ο διαβήτης είναι μια ασθένεια που προκαλεί ανεπαρκή παραγωγή ινσουλίνης ή χαμηλή ευαισθησία στην ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι μια βασική ορμόνη που παράγει ο οργανισμός μας, η οποία ουσιαστικά βοηθάει τα κύτταρα να απορροφούν τη ζάχαρη από το αίμα για να τη χρησιμοποιήσουν για ενέργεια.

Όταν η διαδικασία αυτή δεν λειτουργεί σωστά, η ζάχαρη παραμένει στο αίμα, προκαλώντας προβλήματα υγείας.

Οι παρατεταμένες περίοδοι υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν βλάβες σε πολλά όργανα και σημεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών. Αρκεί να αναφερθεί πως ο διαβήτης είναι υπεύθυνος για το 50% των ακρωτηριασμών ποδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα δύο κύρια προβλήματα ποδιών που μπορούν να εμφανιστούν σε άτομα με μη διαχειριζόμενο ή κακώς διαχειριζόμενο διαβήτη είναι:

 • Η Διαβητική νευροπάθεια.

Μακροχρόνια, ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο νεύρο που οδηγεί σε μούδιασμα στα πόδια. Αυτό δυσκολεύει το άτομο που πάσχει να έχει αίσθηση στα πόδια του και επομένως είναι πολύ δύσκολο να αισθάνεται τον ερεθισμό, τον πόνο ή και ακόμα μια λοίμωξη στα πόδια. Για παράδειγμα, μπορεί ακόμα και να μην παρατηρούν πότε τα παπούτσια τους χτυπάνε και άρα αυτή η έλλειψη αίσθησης οδηγεί σε κοψίματα, πληγές και φουσκάλες στα πόδια τους.

Αν ένα άτομο δεν λάβει έγκαιρα θεραπεία για μια λοίμωξη στα πόδια, μπορεί να αναπτυχθούν έλκη ή σε προχωρημένες και ακραίες καταστάσεις ακόμα και γάγγραινα που στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγεί στον ακρωτηριασμό.

 • Η Περιφερική αγγειακή νόσος

Η πάθηση αυτή κάνει το δέρμα των ποδιών λεπτό και ευπαθές σε τραυματισμούς, ενώ οι αμυντικοί και επουλωτικοί μηχανισμοί του οργανισμού δεν είναι επαρκείς με αποτέλεσμα την εμφάνιση λοιμώξεων οι οποίες για το διαβητικό πόδι είναι πολύ σοβαρότερες. Η μειωμένη ροή αίματος μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, λοίμωξη και πληγές που θεραπεύονται αργά. Εάν ένα άτομο αναπτύξει πολύ σοβαρή λοίμωξη, μπορεί και να «χάσει» το πόδι του έπειτα από ακρωτηριασμό.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα του διαβητικού ποδιού ποικίλλουν από άτομο σε άτομο και εξαρτώνται από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άτομο τη δεδομένη στιγμή.

Ωστόσο μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • απώλεια αίσθησης  (οι ασθενείς δεν νιώθουν τον πόνο ακόμα και όταν έχουν φουσκάλες ή πληγές στα πόδια)
 • μούδιασμα, φαγούρα ή μυρμήγκιασμα
 • πληγές χωρίς πόνο
 • αποχρωματισμό του δέρματος και ύποπτες κηλίδες στις κάλτσες
 • κοκκινίλες και κάψιμο στα πόδια που χειροτερεύει τη νύχτα
 • πληγές
 • επώδυνο τσούξιμο
 • παραμόρφωση των ποδιών

Σε περίπτωση λοιμώξεως ένα άτομο μπορεί επίσης να παρουσιάσει κάποια από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • πυρετό και κρυάδες
 • πολύ υψηλό σάκχαρο
 • αποπληξία

Φροντίδα

Οι άνθρωποι που έχουν διαβήτη θα πρέπει να έχουν τη φροντίδα των ποδιών τους πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους, επιλέγοντας πάντα προϊόντα ελεγμένα και φαρμακευτικά. Η ενυδάτωση του δέρματος έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία, καθώς προφυλάσσει από πληγές και σκασίματα, η αντιμετώπιση των οποίων είναι πολύ πιο απαιτητική απ’ ότι στους μη πάσχοντες από διαβήτη.

Ταυτόχρονα όμως και εφ’ όρου ζωής, θα πρέπει πάντα:

 • να ρυθμίζουν το σάκχαρο τους με εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή 
 • να προσέχουν της αρτηριακή τους πίεση
 • να διακόψουν το κάπνισμα
 • να διατηρούν τη χοληστερόλη σε φυσιολογικά επίπεδα

Αρκεί  να έχουμε στο μυαλό μας πάντα, πως όπως σε όλες τις παθήσεις, έτσι και στο διαβητικό πόδι η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στη θεραπεία. Και φυσικά η εκπαίδευση του ασθενή με διαβήτη παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη των επιπλοκών.

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 200+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2022 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware
B2B Marketing: Digitale