SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
skasmenes pternes podia footcare Step  round

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Κρέμα Προστασίας και Περιποίηση του Διαβητικού Ποδιού

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Φροντίδα για όμορφα και δυνατά νύχια

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Εμφάνιση κάλων

κάλοι

Εμφάνιση κάλων: Αιτίες και Πρόληψη

Η εμφάνιση κάλων συμβαίνει σε περιοχές του δέρματος όπου ασκείται ιδιαίτερη πίεση ή και τριβή. Υπάρχουν δύο τύποι κάλων, οι μαλακοί και οι σκληροί, που συχνά προκαλούν πόνο και δυσφορία. Σε αυτό το άρθρο διερευνούμε το πώς εμφανίζονται, πώς αναπτύσσονται και πώς μπορούν να προληφθούν.1

Η διαφορά μεταξύ μαλακών και σκληρών κάλων.

Εκτός από την προφανή διαφορά μεταξύ των μαλακών και σκληρών κάλων υπάρχει διαφορά και ως προς το πού εμφανίζονται και υπό ποιες συνθήκες. Οι κάλοι που εμφανίζονται ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών τείνουν να είναι μαλακοί και οφείλουν το χαρακτηριστικό τους αυτό στη θερμότητα και την υγρασία που αναπτύσσεται στην περιοχή αυτή. Παρά το γεγονός ότι είναι μαλακοί, δεν αποκλείεται να είναι επώδυνοι. Οι σκληροί κάλοι τείνουν να εμφανίζονται στις κορυφές, τις άκρες και τα πλαϊνά των δακτύλων. Έχουν έναν πυρήνα που πιέζει τις νευρικές απολήξεις του δέρματος, με αποτέλεσμα να δημιουργούν, συνήθως, οξύ πόνο.

Τι προκαλεί την εμφάνιση των κάλων;

Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες για την εμφάνιση των κάλων και η πιο συνηθισμένη από αυτές είναι η λάθος εφαρμογή των παπουτσιών. Συγκεκριμένα, αν τα παπούτσια είναι πολύ φαρδιά, αφήνουν το πόδι να γλιστράει και να τρίβεται. Από την άλλη, αν τα παπούτσια είναι πολύ στενά, ασκούν υπερβολική πίεση σε διαφορετικές περιοχές του ποδιού, όπως στα δάχτυλα και τα πέλματα. Επιπλέον, ο τρόπος βάδισης, η παρατεταμένη ορθοστασία, οι αθλητικές δραστηριότητες κ.λπ., μπορούν επίσης να προκαλέσουν την εμφάνιση κάλων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κάλοι μπορεί να είναι σύμπτωμα άλλου προβλήματος στα πόδια. Για παράδειγμα, μπορεί να εμφανιστούν όταν δημιουργείται κότσι ή σφυροδακτυλία, δηλαδή μια κοινή παραμόρφωση των κάτω δακτύλων, κατά την οποία το μεσαίο τμήμα του ποδιού ανυψώνεται.

Πώς μπορούν να προληφθούν οι κάλοι;

Μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση κάλων φορώντας άνετα παπούτσια που εφαρμόζουν σωστά και δεν προκαλούν τριβή. Συνιστάται να δοκιμάζετε παπούτσια από το απόγευμα και μετά, καθώς τα πόδια σας μπορεί να πρήζονται κατά τη διάρκεια της μέρας. Έτσι, εξασφαλίζεται ότι θα σας είναι άνετα! Επιπλέον, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να κουνάτε τα δάκτυλά σας στο εσωτερικό του παπουτσιού, καθώς και ότι υπάρχει ένα μικρό κενό μεταξύ του μπροστινού μέρους του παπουτσιού και του μακρύτερου δακτύλου. ‘Όσο γίνεται, οι ώρες που φοράτε τα ψηλοτάκουνα καλό είναι να περιορίζονται, διότι αυξάνεται η πίεση στο μπροστινό μέρος του ποδιού. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας είναι εντελώς στεγνά πριν φορέσετε οποιαδήποτε παπούτσια, ώστε να περιορίσετε την τριβή.

Η εφαρμογή μιας εξειδικευμένης κρέμας ποδιών, όπως η Podia Κάλοι & Σκληρύνσεις Κερατολυτική Κρέμα θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγιούς όψης του δέρματος. Είναι σημαντικό να κάνετε μασάζ τοπικά μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.

Ακόμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα επιθέματα Podia Αφαίρεση Κάλων – Αυτοκόλλητα που καταπραΰνουν τη σκλήρυνση της δομής του κάλου και προστατεύουν από την επώδυνη πίεση και τριβή.

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 300+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2024 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware