SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
skasmenes pternes podia footcare Step  round

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Κρέμα Προστασίας και Περιποίηση του Διαβητικού Ποδιού

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Φροντίδα για όμορφα και δυνατά νύχια

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Πιθανά προβλήματα ποδιών στην εγκυμοσύνη

Pregnant woman sit on bed touch, massages her swollen foot

Φροντίδα των ποδιών κατά την εγκυμοσύνη

Το γυναικείο σώμα υποβάλλεται σε πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πολλές από τις οποίες οδηγούν μακροπρόθεσμα σε ενοχλήσεις στα κάτω άκρα του σώματος. Έτσι, η γυναίκα είναι πιθανό να αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα στα πόδια κατά την εγκυμοσύνη.

Πιθανά προβλήματα των ποδιών κατά την εγκυμοσύνη

Ο υπερπρηνισμός είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα φαινόμενα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα όταν είναι έγκυος. Η αύξηση του βάρους σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των συνδέσμων λόγω της νέας ορμονικής ισορροπίας, καθώς και γενετικοί παράγοντες, ευθύνονται εν μέρει για την πλατυποδία.

Η ελάττωση της ποδικής καμάρας έχει ως συνέπεια το πόδι να λάβει μια λάθος θέση, με κλίση προς τα μέσα. Αυτό μπορεί να επηρεάζει σημαντικά τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως τη βάδιση, ή ακόμα και την απλή στάση. Στην πλατυποδία, το βάρος του σώματος και η αντίδραση του εδάφους, οδηγούν σε λάθος πάτημα του ποδιού. Γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει φλεγμονώδες ή τραυματικά επεισόδια σε άλλες περιοχές των κάτω άκρων, από τον αστράγαλο μέχρι το γόνατο.

Ο πόνος και το οίδημα τοπικά στην περιοχή του ποδιού μπορούν να είναι ισχυρά και να διαρκούν όλη την ημέρα. Αν η έγκυος εκδηλώνει πρόβλημα υπερπρηνισμού μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο με τη χρήση ειδικών υποδημάτων και επιθεμάτων. Έτσι, μπορεί η ποδική καμάρα να έχει σωστή υποστήριξη. Τέλος, εάν η πλατυποδία χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης υπάρχουν χειρουργικές τεχνικές που αντιμετωπίζουν την υφιστάμενη ενόχληση με ιδιαίτερη επιτυχία.

Επιπλέον..

Ένα ακόμη κοινό πρόβλημα είναι το πρήξιμο στα πόδια, που συνήθως είναι πιο έντονο τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Το φαινόμενο αυτό είναι αποτέλεσμα της αλλαγής της ροής του αίματος και των διακυμάνσεων της αρτηριακής πίεσης. Συχνά το συνοδεύει πόνος και κατακράτηση υγρών στα άκρα. Όταν το οίδημα είναι έντονο, η έγκυος μπορεί να το ελαττώσει, υψώνοντας τα πόδια πάνω από το ύψος τη καρδιάς. Με αυτόν τον τρόπο, λόγω βαρύτητας, το οίδημα μπορεί να απομακρυνθεί από τα πόδια.

Επίσης, συχνά υπάρχουν εισφρύσεις ονύχων, αφού είναι δύσκολο για τη γυναίκα να φροντίσει σωστά τα νύχια της στη διάρκεια της κύησης. Αργά ή γρήγορα, η κακή κοπή των νυχιών μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στην περιοχή του δέρματος γύρω από τα  νύχια. Αν η είσφρυση στο νύχι βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, θεραπευτικά ποδόλουτρα μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο. Ευεργετικά είναι τα φυσικά συστατικά, όπως αλάτι, λεμόνι, αιθέρια έλαια, κ.λπ. Σε περίπτωση που υπάρχει έντονη φλεγμονή και η περιοχή γύρω από το νύχι είναι κόκκινη με οξύ πόνο, τότε ένας γιατρός μπορεί να χορηγήσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Φροντίδα των ποδιών κατά την εγκυμοσύνη

Συνοψίζοντας, μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα, που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, είναι  ο πόνος και το οίδημα στα πόδια. Η ήπια τακτική άσκηση όπως το περπάτημα, η υγιεινή διατροφή με μειωμένη πρόσληψη αλατιού και η κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων νερού ημερησίως, συμβάλλουν στην καλύτερη κατάσταση των κάτω ακρών και της υγείας εν γένει. Τέλος, προληπτικά μέτρα συνεισφέρουν στη συνολική φροντίδα του σώματος της γυναίκας, ώστε να απολαύσει την εγκυμοσύνη της χωρίς πρηξίματα ή κράμπες.

Δρ. Νικηφόρος Κλήμης

Μαιευτήρ Γυναικολόγος – Χειρουργός Μαστού

Κέντρο Γυναικολογικής Αισθητικής | Gynecosmetic Surgical Center (drnklimis.com)

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 300+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2024 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware