SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
skasmenes pternes podia footcare Step round

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Κρέμα Προστασίας και Περιποίηση του Διαβητικού Ποδιού

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Φροντίδα για όμορφα και δυνατά νύχια

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Βερνίκια Νυχιών: Ας μιλήσουμε γι αυτά

Blog Images Podia

Μια ματιά στην υγεία και την ασφάλεια των νυχιών μας

Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία βερνικιών νυχιών έχει αλλάξει πολύ με την ανάπτυξη τεχνικών και βερνικιών μεγαλύτερης διάρκειας.

Ποιες είναι όμως οι επιπτώσεις αυτών των προϊόντων νέας τεχνολογίας στα νύχια σου;

Ας δούμε τους κύριους τύπους βερνικιού και ας εξετάζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός από αυτούς εστιάζοντας στην υγεία και την ασφάλεια των νυχιών σου με μερικά tip των ειδικών.

Το Παραδοσιακό βερνίκι νυχιών

Το κλασικό βερνίκι νυχιών εφαρμόζεται στη βάση των νυχιών, συνήθως σε πολλές στρώσεις, και στη συνέχεια στεγνώνεται στον αέρα. Τα συμβατικά βερνίκια νυχιών αποτελούνται από ένα πολυμερές διαλυμένο σε διαλύτη. Όταν στεγνώνει το βερνίκι στα νύχια σου, ο διαλύτης εξατμίζεται και το πολυμερές σκληραίνει. Το “υβριδικό” βερνίκι είναι παρόμοιο. Εφαρμόζεται και αφαιρείται με τον ίδιο τρόπο όπως το κανονικό, αλλά έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Πλεονέκτημα

Αφαιρείται γρήγορα και εύκολα με ένα προϊόν αφαίρεσης βερνικιού, που έχει ως βάση το ασετόν.

Μειονέκτημα

Ορισμένα χρώματα, ειδικά τα πιο σκούρα, μπορεί να προκαλέσουν έναν προσωρινό αποχρωματισμό των νυχιών.

Η ετυμηγορία των ειδικών

Οι δερματολόγοι εγκρίνουν!

Tips

 • Επειδή η ακετόνη που περιέχει το προϊόν αφαίρεσης του βερνικιού είναι «σκληρή» για τα νύχια, δηλαδή μπορεί μερικές φορές να τα στεγνώνει και να τα βλάπτει, προσπάθησε να είναι μικρότερος ο χρόνος επαφής του με το νύχι. Έτσι θα προστατεύσεις από βλάβη τη βάση των νυχιών σου και το δέρμα γύρω από αυτά.
 • Οι δερματολόγοι συνιστούν να κάνεις κάποια διαλείμματα μεταξύ των μανικιούρ, ενώ στο μεσοδιάστημα καλό είναι να διατηρείς τα νύχια και το δέρμα γύρω αυτά καλά ενυδατωμένα.
 • Πάντα να αφαιρείς το βερνίκι πριν από ένα ραντεβού με το δερματολόγο σου, ώστε να μπορεί να εξετάσει τα νύχια σου.
 • Φρόντισε τα νύχια σου με τον ορό ενδυνάμωσης της Podia.

 Το «Μη τοξικό» βερνίκι νυχιών

Όταν πρόκειται για καλλυντικά, ο όρος «μη τοξικός» μπορεί να είναι κάπως δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί. Όσον αφορά στα βερνίκια νυχιών, ένας ευρέως χρησιμοποιούμενος όρος είναι “χωρίς τα πέντε” ή αλλιώς 5-free. Ο όρος αυτός αναφέρεται σε βερνίκια που δεν περιέχουν πέντε συγκεκριμένα συστατικά: φορμαλδεΰδη, τολουόλιο, φθαλικό διβουτυλεστέρα, ρητίνη φορμαλδεΰδης και καμφορά.

Στην αγορά, υπάρχουν επίσης μάρκες οι οποίες δεν περιέχουν περισσότερες από αυτές τις πέντε ουσίες, είναι δηλαδή 7-free ή 10-free.

Η φορμαλδεΰδη είναι ένα συντηρητικό που έχει αναγνωριστεί από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου της Αμερικής ως πιθανή ουσία που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Είναι επίσης, από τις πιο συνηθισμένες ουσίες που προκαλούν αλλεργική δερματίτιδα. Η ρητίνη φορμαλδεΰδης, ο φθαλικός διβουτυλεστέρας και το τολουόλιο μπορούν επίσης να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις στο δέρμα. Η καμφορά είναι ένα έλαιο που χρησιμοποιείται από καιρό ως τοπικό φάρμακο για διάφορες παθήσεις, αλλά μπορεί να είναι εξαιρετικά τοξικό εάν ληφθεί από το στόμα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι χημικές ουσίες στο βερνίκι νυχιών μπορούν να απορροφηθούν στο σώμα. Όμως η ακριβής ποσότητα απορρόφησης και το αν αρκεί η ποσότητα αυτή για να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, δεν έχει τεκμηριωθεί επαρκώς.

Σε γενικές γραμμές, το ερώτημα εάν τα «φυσικά» καλλυντικά προϊόντα είναι ασφαλέστερα και πιο υγιεινά παραμένει και αποτελεί θέμα συζήτησης και έρευνας στη δερματολογία.

Πλεονεκτήματα

 • Η διαδικασία αφαίρεσής του είναι εύκολη και ακριβώς ίδια με το κλασικό βερνίκι νυχιών.
 • Σίγουρα περιέχει λιγότερες χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν δερματίτιδα εξ επαφής.
 • Αποτελεί μια καλή επιλογή για εσένα που έχεις ευαισθησία στο δέρμα.

Μειονεκτήματα

 • Δεν υπάρχουν ισχυρά ερευνητικά δεδομένα σχετικά με το εάν οι χημικές ουσίες που εξαιρούνται από τα μη τοξικά βερνίκια έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία στις συγκεντρώσεις που –έτσι κι αλλιώς- υπάρχουν στα παραδοσιακά βερνίκια νυχιών.

Η ετυμηγορία των ειδικών

Τα μη τοξικά βερνίκια μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα συμβατικά βερνίκια για εσένα που επιθυμείς να αποφύγεις αυτές τις πέντε συγκεκριμένες χημικές ουσίες.

 Το βερνίκι Gel

Το βερνίκι gel βάφεται στη βάση των νυχιών και στη συνέχεια «πολυμερίζεται» κάτω από μια λάμπα, η οποία το στεγνώνει και το σκληραίνει σχεδόν αμέσως. Αυτό ονομάζεται φωτοπολυμερισμός, ο οποίος είναι μια χημική διαδικασία κατά την οποία ένα υγρό απορροφά ενέργεια από ακτίνες UV ή από ορατό φως και υφίσταται μια διασταυρούμενη σύνδεση προκειμένου να γίνει στερεό.

Οι περισσότεροι λαμπτήρες που χρησιμοποιούνται για αυτή τη διαδικασία εκπέμπουν υπεριώδες φως Α, το οποίο είναι μια γνωστή αιτία κυτταρικής βλάβης και γήρανσης και αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Στο εμπόριο υπάρχουν διαθέσιμες κάποιες εναλλακτικές λάμπες που εκπέμπουν φως LED. Ωστόσο, ακόμη κι αυτές εξακολουθούν να εκπέμπουν σε μικρές ποσότητες υπεριώδους ακτινοβολίας.

Πλεονέκτημα

Είναι ένα: Το μανικιούρ σου έχει μεγαλύτερη διάρκεια

Μειονεκτήματα

 • Η έκθεσή σου σε υπεριώδη ακτινοβολία
 • Η διαδικασία αφαίρεσης του βερνικιού gel σε πολλές περιπτώσεις να είναι καταστροφική για τα νύχια σου. Η αφαίρεση περιλαμβάνει εμποτισμό με ασετόν και επιθετικό γδάρσιμο, ξύσιμο και ξεφλούδισμα του βερνικιού, το οποίο μπορεί να τραυματίσει τη βάση του νυχιού σου.
 • Η χρήση βερνικιού gel για μεγάλες περιόδους μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ευθραυστότητα και ξηρότητα στα νύχια σου.

Η ετυμηγορία των ειδικών

Το βερνίκι gel είναι απίθανο να έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των νυχιών εάν χρησιμοποιείται σποραδικά ή σε ειδικές περιστάσεις.

Tips

 • Κατά το ραντεβού σου μπορείς να υπενθυμίσεις στο άτομο που θα σου ξεβάψει τα νύχια να αποφεύγει το επιθετικό τρίψιμο (πάντα να αποφεύγεις το ξέβαμμα με τον ηλεκτρικό τροχό!) και να μην ξύνει με δύναμη τη βάση του νυχιού σου.
 • Δεν πρέπει ποτέ να ξεφλουδίζεις ή να αφαιρείς το βερνίκι gel, γιατί με αυτό τον τρόπο μπορεί να ξεφλουδίσουν και στρώματα από τη βάση των νυχιών σου μαζί με το βερνίκι, με αποτέλεσμα μετά να είναι εύθραυστα για πολύ καιρό.
 • Καλό είναι 20 λεπτά πριν από την έκθεσή σου στην υπεριώδη ακτινοβολία της λάμπας να βάζεις αντηλιακό στα χέρια σοτ ή να φοράς γάντια χωρίς δάχτυλα όταν έχεις τα χέρια σου από κάτω.
 • Μη ξεχνάς την φροντίδα με έναν εντατικό όρο ενδυνάμωσης!

Εικόνα: Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 300+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2023 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware
B2B Marketing: Digitale