SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
skasmenes pternes podia footcare Step  round

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Κρέμα Προστασίας και Περιποίηση του Διαβητικού Ποδιού

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Φροντίδα για όμορφα και δυνατά νύχια

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Μήπως, τελικά, 4.400 βήματα είναι αρκετά;

vimata podia pos na kano perissotera vimata

Ας ξεκινήσουμε ως εξής: από αυτά που έχεις ήδη διαβάσει/ ακούσει/ συζητήσει πόσα βήματα πρέπει να κάνεις την ημέρα για να παραμένεις υγιής; Λογικά, θα ξέρεις κι εσύ τον μαγικό αριθμό των 10.000 βημάτων -και πιθανότατα θα έχεις κάποιο gadget ή έστω το κινητό σου να μετράει κάθε βήμα. Σε αυτό το ζήτημα, λοιπόν, έχουμε κάποια νέα και ενδιαφέροντα ευρήματα: οι ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire υποστηρίζουν ότι ο μαγικός αριθμός είναι τα 4.400 βήματα.

Τόσα την ημέρα αρκούν για να δώσεις στο σώμα σου την άσκηση που χρειάζεται, να αναζωογονήσεις το μυικό σου σύστημα, να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και να βοηθάς τον οργανισμό σου να λειτουργεί σωστά. Η έρευνα από το Hertfordshire έγινε κυρίως σε γυναίκες και έδειξε ότι όσες περπατούσαν 4.400 βήματα την ημέρα μείωναν κατά πολύ τους κινδύνους της υγείας σε σχέση με εκείνες που περπατούσαν 27.000!

Οι παγίδες σε αυτά που μας φαίνονται “εύκολα” είναι ότι ακριβώς γι΄ αυτόν τον λόγο τα παραμελούμε. Εκεί που σκέφτεσαι “έλα καλέ, σιγά που δεν θα κάνω 4.400 βήματα σήμερα”, βρίσκεσαι να δίνεις λιγότερη σημασία, να δείχνεις λιγότερη συνέπεια και τελικά να έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις τον μεγάλο και δύσκολο στόχο, παρά αυτόν. Και το σημειώνουμε αυτό γιατί, σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τον συγκεκριμένο αριθμό βημάτων, η συνήθεια αυτή είναι ευεργετική και απαραίτητη. Το σώμα έχει δημιουργηθεί για να είναι σε κίνηση και έχουμε δεκάδες ανθρωπολογικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι φυλές ιθαγενών που ζουν έξω, στο φυσικό φως, και είναι διαρκώς σε κίνηση, έχουν πολύ χαμηλά (ως μηδενικά) ποσοστά κατάθλιψης και σοβαρών ασθενειών.

Ο νέος πήχυς, τα 4.400 βήματα, επιπλέον, κάνουν πιο εύκολο για αρχάριους δρομείς να δοκιμάσουν το εγχείρημα. Όντως, τα 10.000 βήματα είναι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός- τα 4.400 όμως βγαίνουν πολύ πιο εύκολα. Για παράδειγμα, κάνε συνήθεια να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου δυο τετράγωνα πιο μακριά, να πηγαίνεις με τα πόδια σε αποστάσεις των 500 μέτρων από το σπίτι σου, να βγαίνεις μια βόλτα ακόμη και στο τετράγωνο όταν νιώθεις στρες, ή ατονία. Διάβασε τον οδηγό μας για αρχάριους και μη δρομείςκαι βρες τα παραπάνω με λεπτομέρεια.

Μια γενική οδηγία, την οποία επαναλαμβάνουμε συστηματικά αφορά την επιλογή των κατάλληλων παπουτσιών. Τα πόδια κατά το περπάτημα πρέπει να έχουν καλή στήριξη, να αερίζονται σωστά και να μην υφίστανται κραδασμούς. Τουλάχιστον στις περιπτώσεις που ξεκινάς από το σπίτι για να βγεις να συμπληρώσεις τα 4.400 βήματά σου, αυτό να το παίρνεις πολύ σοβαρά. Και, την φροντίδα των ποδιών σου μετά το περπάτημα, τόσο σε ότι αφορά την καθαριότητα όσο και την προστασία από μύκητες αλλά και από μικροτραυματισμούς.

Και να θυμάσαι: η άθληση είναι ατομική υπόθεση και πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε καλά. Στο τέλος της ημέρας, κανείς δεν κρατάει σκορ…

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 300+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2024 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware