SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
Skasmenes Pternes Podia Footcare Step 2 Round 768x768

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Diavitiko Podi Podia Footcare Megamenu 1 768x768

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Frontida Gia Omorfa Kai Dynata Nychia Podia Footcare Mengamenu 768x768

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Πώς θα φτάσεις τα 10.000 βήματα την ημέρα;

antras perpataei grigora podia

Ας ξεκινήσουμε από το εξής: τα 10.000 βήματα την ημέρα είναι ένας εμπειρικός κανόνας, δεν χρειάζεται δηλαδή να αγχωθούμε αν δεν τα καταφέρουμε. Το 10.000 είναι ένας συνηθισμένος “στόχος” στα fitness trackers και τις εφαρμογές που μετράνε βήματα, και περισσότερο έτσι έχει καθιερωθεί, παρά από την επιστήμη. Από την άλλη βέβαια, 10.000 βήματα την ημέρα υποδεικνύουν μια λιγότερο καθιστική ζωή και ένα επίπεδο δραστηριότητας που μόνο καλό μπορεί να μας κάνει.

Έχοντας πει αυτό, ας περάσουμε στο ζητούμενο: πώς θα φτάσουμε τα 10.000 βήματα την ημέρα; Ακολουθούν μερικά tips που θα σε φέρουν πολύ πιο κοντά στο στόχο, χωρίς κόπο!

  1. Ξεκίνα σταδιακά. Διάλεξε τον τρόπο με τον οποίον θα καταγράφεις τα βήματά σου (ένα app στο κινητό σου είναι αρκετό) και βάλτο σε εφαρμογή, πριν βάλεις τον ημερήσιο στόχο βημάτων σου. Πρώτα, πρέπει να δεις πού βρίσκεσαι σήμερα και μετά, σταδιακά να αυξήσεις. Επομένως, αν δεις ότι είσαι πχ στα 2.000 βήματα την ημέρα βάλε στόχο να τα κάνεις 4.000 για τις επόμενες 7 ημέρες, μετά να ανέβεις στις 7.000 και ούτω καθεξής.
  2. Πάρκαρε το αυτοκίνητό σου λίγο πιο μακριά: Θεωρητικά, θα λέγαμε να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου λιγότερο- και αν ζεις και κινείσαι σε περιοχή που αυτό είναι εφικτό, να το κάνεις! Στις μεγάλες πόλεις, όπου όλοι βιαζόμαστε, ίσως κάποιες διαδρομές με αυτοκίνητο να είναι αναπόφευκτές. Γι αυτό, προσαρμόζουμε τις προσδοκίες και λέμε ότι αρκεί να παρκάρουμε λίγο πιο μακριά, ώστε να κάνουμε μερικά extra βήματα .
  3. Αξιοποίησε τα αναπάντεχα διαλείμματα: Έχεις ένα ραντεβού, πας εσύ στην ώρα σου, αλλά προβλέπεται καθυστέρηση (ή απλά, φτάνεις εσύ πιο νωρίς). Μην καθίσεις και πιάσεις το κινητό σου, επέλεξε το χαλαρό βηματισμό- εντός του χώρου, εκτός αυτού, ό,τι είναι πιο εύκολο.
  4. Κατέβα νωρίτερα από τα ΜΜΜ: Είναι αντίστοιχης λογικής με το “πάρκαρε πιο μακριά”. Διαμόρφωσε έτσι το χρόνο σου ώστε να έχεις περιθώριο να κατέβεις από το λεωφορείο μια στάση νωρίτερα και να περπατήσεις τη διαδρομή.
  5. Κάνε τα τηλεφωνικά σου meetings περπατώντας: Γενικά, καθιέρωσε να περπατάς όταν μιλάς στο τηλέφωνο. Είναι τα πιο εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις, γιατί η προσοχή σου είναι στραμμένη αλλού, ενόσω το app γράφει βήματα!
  6. Καθιέρωσε μια βόλτα μετά το φαγητό: Αυτό είναι καλό γενικότερα και έχει ως bonus όφελος τα extra βήματα. Μια ήπια βόλτα, γύρω από το τετράγωνο, μετά από το φαγητό διευκολύνει την πέψη και βοηθάει τον οργανισμό να έχει ενέργεια στη διάρκειά της.
  7. Κάνε περισσότερες μικρο-διαδρομές: Ας πούμε ότι απλώνεις το πλυντήριο. Αυτό που συνήθως προσπαθούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε όλα τα ρούχα μαζί, για να αποφύγουμε τα πήγαινε- έλα. Αν το αντιστρέψουμε, δεν φορτωθούμε και κάνουμε περισσότερες βόλτες, παραμένουμε σε κίνηση περισσότερο. Και, μεταξύ μας, κι αν δεν έχεις το κινητό πάνω σου και δεν καταγραφούν μερικά βήματα, δεν πειράζει, καθόλου. Η ουσία μετράει όχι το σκορ!

Αυτά τα tips φυσικά αφορούν μικρές αλλαγές που μπορούν να μας διευκολύνουν στη διαδρομή μας προς τα 10.000 βήματα. Στα πιο προφανή, που τα ξέρεις ήδη βέβαια, συγκαταλέγονται οι βόλτες με το σκύλο, τα ραντεβού για περπάτημα, το σκόπιμο περπάτημα ως άσκηση κλπ. Όλα αυτά, μικρά και μεγάλα, έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την κίνηση η οποία λειτουργεί ως θεραπεία και είναι το καλύτερο “γιατρικό” για την σωματική και την ψυχική μας υγεία.

Μια τελευταία σκέψη, από εμάς: δεν είναι όλα τα παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα, το ξέρεις ήδη αυτό. Φρόντισε, ειδικά στις πιο μεγάλες διαδρομές σου, να επιλέγεις άνετα παπούτσια που στηρίζουν το πόδι σου και να δίνεις προσοχή σε οποιαδήποτε ενόχληση. Προφανώς, και στην προσπάθεια για τα 10.000 βήματα ισχύει το ίδιο με παντού: με σωστες επιλογές και προσοχή, ο στόχος γίνεται παιχνίδι!

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 200+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2022 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware
B2B Marketing: Digitale