SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
Skasmenes Pternes Podia Footcare Step 2 Round 768x768

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Diavitiko Podi Podia Footcare Megamenu 1 768x768

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Frontida Gia Omorfa Kai Dynata Nychia Podia Footcare Mengamenu 768x768

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Η κίνηση ως θεραπεία

i kinisi einai therapeia

Μπορεί λίγο ως πολύ να γνωρίζουμε πόσο ωφέλιμη είναι η κίνηση, μία νέα, όμως, πιο εξελικτική προσέγγιση δίνει μία διαφορετική διάσταση σε αυτά που ήδη γνωρίζουμε. Δημοσιευμένες έρευνες από γιατρούς ψυχολόγους και ανθρωπολόγους σε ομάδες ιθαγενών, όπως οι Αβορίγινες της Αυστραλίας, έρχονται να προκαλέσουν την αντίληψή μας ως προς τις προδιαγραφές του σώματός μας και ως προς το τι μας κάνει πραγματικά καλό.

Για σκοπούς παρατήρησης, οι ερευνητές έζησαν σε πραγματικές συνθήκες για αρκετά χρόνια, ακριβώς όπως οι φυλές αυτές, προκειμένου να κατανοήσουν και να εμβαθύνουν στον τρόπο ζωή τους. Παρόλο που η καθημερινότητά τους είναι πολύ πιο σκληρή από τη δική μας και δύσκολα κάποιος από το Δυτικό πολιτισμό θα μπορούσε να επιβιώσει για καιρό στη ζωή των Αβορίγινων, η συνολική τους υγεία, το ανοσοποιητικό τους σύστημα και η ψυχική τους υγεία είναι μακράν σε καλύτερη κατάσταση από αυτή των κατοίκων των εκβιομηχανισμένων χωρών. Είναι ενδεικτικό ότι τα ποσοστά κατάθλιψης ανάμεσα στους ιθαγενείς Αβορίγινες είναι μηδαμινά. Συνεχίζοντας την έρευνά τους οι μελετητές διαπίστωσαν το εξής: είναι ακριβώς αυτός ο σκληρός και λίγο πιο πρωτόγονος τρόπος ζωής που τους θωρακίζει και τους κάνει συνολικά πιο υγιείς. Γιατί; Γιατί, από εξελικτικής πλευράς, το σώμα μας έχει φτιαχτεί για να ζει όπως οι Αβορίγινες, όχι όπως οι δυτικοί κάτοικοι του καναπέ.

Οι μύες, ο σκελετός μας, το νευρικό μας σύστημα, οι ορμόνες που παράγουμε και η επίδρασή τους στη συνολική λειτουργία του οργανισμού μας, όλα αυτά είναι ρυθμισμένα για να στηρίξουν τον πρώτο άνθρωπο που βρισκόταν σε κίνηση ίσως και για 15 ώρες την ημέρα. Και, όταν λέμε κίνηση, εννοούμε μεταναστεύσεις, κυνήγι και μία διαρκή και σκληρή δραστηριότητα που ήταν απαραίτητη για την επιβίωσή τους. Όλως παραδόξως, αυτές είναι οι συνθήκες για την βέλτιστη απόδοση του σώματός μας.

Η εξέλιξη του πολιτισμού, βέβαια, υπήρξε ραγδαία και ελάχιστα μπορούμε να πούμε ότι μοιάζουμε με τους αβορίγινες και τους άλλους ιθαγενείς πληθυσμούς του πλανήτη. Όμως, η βιολογική εξέλιξη του είδους γίνεται σε πολύ πιο αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα το σώμα μας να μην έχει πλήρως προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες του δυτικού πολιτισμού και συχνά να νοσεί ή έστω να μην λειτουργεί στο μάξιμουμ της απόδοσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι επιστήμονες πρότειναν ότι movement is medicine, δηλαδή η κίνηση είναι θεραπεία και γιατρικό. Η κίνηση ως ο τρόπος να ενεργοποιήσουμε τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού μας, να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας, να απελευθερώσουμε αυτές τις ορμόνες που κάνουν την κατάθλιψη μία λέξη και μία έννοια άγνωστη ανάμεσα σε λαούς που, κατά τα άλλα, εμείς θεωρούμε πρωτόγονους.

Το ζήτημα εδώ δεν είναι αν αθλούμαστε, αν περπατάμε και πόσο. Πιο πολύ συζητάμε για μία ουσιαστική αλλαγή στη νοοτροπία, που θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε ότι η κίνηση είναι η φυσική μας θέση. Οι ώρες που περνάμε μπροστά σε οθόνες, καθισμένοι και αδρανείς, Ίσως τελικά να μπερδεύουν τον οργανισμό μας, ο οποίος είναι σε ετοιμότητα για να μπει σε δράση. Πέραν, λοιπόν από τη γενική έννοια της καλής φυσικής κατάστασης, εδώ μιλάμε για μία θεμελιώδη αντίληψη της ισορροπίας, ανάμεσα στο σώμα και στο περιβάλλον του και άρα μία επαναστατική, αλλά πολύ καλά τεκμηριωμένη αντίληψη της ευεξίας.

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 200+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2022 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware
B2B Marketing: Digitale