SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
skasmenes pternes podia footcare Step  round

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Κρέμα Προστασίας και Περιποίηση του Διαβητικού Ποδιού

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Φροντίδα για όμορφα και δυνατά νύχια

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Τι να προσέχεις όταν κάνεις pedicure

Τι να προσέχεις όταν κάνεις pedicure

Ας το παραδεχτούμε, ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός (και στη χώρα μας είναι σχεδόν 6 μήνες το χρόνο!) οι περισσότερες γυναίκες (και μερικοί άνδρες) θέλουν τα πόδια τους να φαίνονται όμορφα και περιποιημένα με ένα φρέσκο βερνίκι νυχιών, για να ταιριάζει με το ντύσιμό τους για μια ειδική περίσταση, αλλά και με το συνολικό τους στυλ! Πέρα από αυτό, το pedicure είναι μια ρουτίνα υγιεινής, για το δέρμα και τα νύχια.

Ας δούμε όμως τι θα πρέπει να προσέχουμε όταν κάνουμε συχνό πεντικιούρ και ας επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το θέμα.

Είναι ασφαλή τα πεντικιούρ;

Ενώ ένα επαγγελματικό πεντικιούρ μπορεί να βοηθήσει να νιώσουμε περιποιημένοι και σίγουροι όταν φοράμε τα κομψά μας σανδάλια, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που σχετίζονται με το κόψιμο των νυχιών, το καθάρισμα των παρανυχίδων και του δέρματος γύρω από τα νύχια, αλλά και το μούλιασμα των ποδιών.

Ο πιο συχνός κίνδυνος από το πεντικιούρ σε ένα κέντρο περιποίησης νυχιών είναι η πιθανή ανάπτυξη μυκητιακών λοιμώξεων σε πόδια ή νύχια, κυρίως επειδή τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται ενδέχεται να μην είναι πλήρως και σωστά αποστειρωμένα λόγω  της έλλειψης χρόνου του προσωπικού, που βιάζεται να καθαρίσει τον εξοπλισμό προκειμένου να εξυπηρετήσει περισσότερους πελάτες.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που μπορούν να προκύψουν από ένα πεντικιούρ;

Ένα κακό κυκλοφορικό στα πόδια κρύβει αρκετούς κίνδυνους. Έτσι κι αλλιώς, οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το κυκλοφορικό τους πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να αποφεύγουν τα κοψίματα ανά πάσα στιγμή, αφού η  επούλωση των πληγών σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο αργή. Ένα απλό κόψιμο θα μπορούσε πιθανότατα να μετατραπεί σε μια δυσάρεστη πληγή, που χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να επουλωθεί. Ο κίνδυνος κοψίματος είναι μεγαλύτερος κατά τη διάρκεια ενός πεντικιούρ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει όταν αποφασίζεις να κάνεις πεντικιούρ, να βεβαιώνεσαι πως το ινστιτούτο περιποίησης νυχιών που επιλέγεις χρησιμοποιεί πάντα αποστειρωμένα εργαλεία και τα κατάλληλα προϊόντα για τα πόδια σου.

Ποιος ΔΕΝ πρέπει να κάνει πεντικιούρ;

Εάν έχεις διαβήτη που σου έχει προκαλέσει πρόβλημα στην κυκλοφορία των ποδιών, το πεντικιούρ δεν συνιστάται. Σε αυτές τις συνθήκες, είναι καλύτερο να αποφεύγεις μέρη που θέτουν τα πόδια σου σε υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης λόγω λανθασμένων τεχνικών κοπής νυχιών και αφαίρεσης δέρματος ή λόγω χρήσης μη αποστειρωμένου εξοπλισμού και να φροντίζεις- έτσι κι αλλιώς- να κρατάς το δέρμα των ποδιών σου ενυδατωμένο.

Τι πρέπει να προσέχεις πάντα

Υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που πρέπει να προσέχεις όταν επιλέγεις να κάνεις πεντικιούρ σε κάποιο ινστιτούτο:

  • Να βεβαιώνεσαι πως το προσωπικό αποστραγγίζει, απολυμαίνει και ξεπλένει πολύ σχολαστικά τα ποδόλουτρα ανάμεσα στα ραντεβού. Βακτήρια ή μύκητες μπορεί να εισαχθούν από το μούλιασμα των ποδιών στο νερό, ιδιαίτερα εάν υπάρχει ένα μικρό κόψιμο ή ακόμα και τσίμπημα από έντομο στα πόδια σου. Πολλές φορές, ακόμη κι αν το ίδιο ποδόλουτρο απολυμανθεί, ο κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει, καθώς νεκρό δέρμα και βακτήρια μπορούν να συσσωρευτούν στους πίδακες του νερού που καθαρίζουν πολύ δύσκολα.
  • Επιλέξτε ένα αξιόπιστο ινστιτούτο περιποίησης νυχιών που έχει άδεια για την αποστείρωση του εξοπλισμού του ή κάποιο που χρησιμοποιεί ολοκαίνουργια εργαλεία με σφραγισμένες ξεχωριστές συσκευασίες για κάθε πελάτη.

Εάν θέλεις να είσαι απόλυτα ασφαλής, απόφυγε το ποδόλουτρο και επίλεξε να κάνεις μόνο ένα απλό βερνίκι!

Πώς μπορείς να ξέρεις αν έχεις κάποια λοίμωξη στα πόδια σου

Εάν έκανες πρόσφατα πεντικιούρ και ανησυχείς ότι μπορεί να έχεις κάποια λοίμωξη σε κάποιο δάχτυλο ή νύχι, αυτά είναι τα κυριότερα σημάδια:

– Αν έχεις κάποιο νύχι που αναπτύσσεται εσωτερικά, τότε το δάκτυλο του ποδιού σου θα πονάει, θα είναι κόκκινο και πρησμένο

– Αν έχεις μύκητα των νυχιών, το νύχι σου θα γίνει πιο χοντρό και θα αλλάξει χρώμα, συνήθως κιτρινίζει ή μαυρίζει ή έχει μια όψη λευκή σαν να είναι σκονισμένο.

– Αν έχεις κάποια οποιαδήποτε λοίμωξη, τότε το δέρμα θα είναι ερυθρό και θα υπάρχει οίδημα και θερμότητα στο σημείο της μόλυνσης

Τι πρέπει να κάνεις εάν υποψιάζεσαι πως έχεις κάποια μόλυνση από πεντικιούρ;

Αν το νύχι σου έχει μπει εσωτερικά ή έχεις κάποια μυκητίαση θα πρέπει να επισκεφθείς έναν Ποδίατρο, προκειμένου να ακολουθήσεις την κατάλληλη θεραπεία. Ορισμένες περιπτώσεις μύκητα μπορεί να χρειαστούν έξι μήνες έως ένα χρόνο για να βελτιωθούν με τη θεραπεία. Εάν πρόκειται για νύχι που έχει μπει προς τα μέσα, κάτι που είναι αρκετά επίπονο, ο ποδίατρος με την κατάλληλη θεραπεία μπορεί να μειώσει σημαντικά τον πόνο.

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 300+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2024 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware