SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
skasmenes pternes podia footcare Step  round

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Κρέμα Προστασίας και Περιποίηση του Διαβητικού Ποδιού

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Φροντίδα για όμορφα και δυνατά νύχια

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών ή σύνδρομο Willis-Ekbom, περιγράφει την κατάσταση κατά την οποία υπάρχει έντονη παρόρμηση να κινηθούν τα πόδια, προκαλώντας όμως, συχνά δυσφορία. Το φαινόμενο είναι εντονότερο σε περιόδους ακινησίας και κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς επίσης είναι σύνηθες να επεκτείνεται και στα άνω άκρα.

Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες, προσβάλλει περισσότερο γυναίκες, και επίσης έχει βρεθεί ότι ακολουθεί και την κληρονομική προδιάθεση. Άλλες αιτιολογίες εμφάνισής του είναι η σιδηροπενία (έλλειψη σιδήρου), η νεφρική ανεπάρκεια, η λήψη φαρμάκων αλλά και η εγκυμοσύνη. Ως φαίνεται από τα παραπάνω δεν είναι ξεκάθαρο γιατί αλλά και πότε συμβαίνει γι’αυτό και συνήθως αργεί πολύ να αναγνωρισθεί και να αντιμετωπιστεί ως πάθηση.

Λόγω της έντονης παρόρμησης να τίθενται σε κίνηση τα πόδια, επηρεάζεται αρνητικά και η εύρυθμη διαδικασία του ύπνου. Ο ύπνος δεν είναι συνεχόμενος οπότε δεν είναι και ποιοτικός, πράγμα που οδηγεί και σε κόπωση, υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και συναισθηματικές διαταραχές. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, συνυπάρχει και μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μικρής διάρκειας, απότομες κινήσεις των ποδιών κατά τη διάρκεια του ύπνου ( periodic limb movement during sleep ).

Παρόλο που δεν είναι μια πάθηση ευρέως γνωστή στην ιατρική κοινότητα καθώς δεν έχει βρεθεί και η ακριβής αιτιολογία της, οι ασθενείς περιγράφουν το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών  ως μια δυσάρεστη αίσθηση στα πόδια  (ανατριχίλα, ανησυχία, κράμπα, τράβηγμα, φαγούρα) βαθιά στον μυ ή στο οστό, από τα γόνατα μέχρι τους αστραγάλους. Ακριβώς όμως επειδή κανείς δεν ξέρει ότι το έχει την στιγμή που το βιώνει, η διάγνωση μπορεί να αργήσει πολύ καιρό το ίδιο και η θεραπεία.

Αν τα συμπτώματα είναι ήπια συνήθως το σύνδρομο περνά αν τεντώσεις, τρίψεις το πόδι ή αν γενικότερα το θέσεις σε κίνηση. Στην περίπτωση όμως που χρειάζεται θεραπεία πρώτη επιλογή αποτελούν οι ντοπαμινεργικοί παράγοντες. Τα φάρμακα αυτά χρησιμοποιούνται και στην νόσο πάρκινσον αλλά σε πολύ μεγαλύτερες δόσεις. Άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι κάποια αντιεπιληπτικά (πρεγκαμπαλίνη, γκαμπαπεντίνη) και οι βενζοδιαζεπίνες.

Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχήσει, αφού, πέρα από την ενόχληση, δεν έχει άλλες “παρενέργειες”. Είναι καλό πάντως αν το εντοπίσεις (ή σου το επισημάνει κάποιος που το παρατηρεί στον ύπνο σου) να ελέγξεις αν τα επίπεδα σιδήρου σου είναι επαρκή, και να ανακουφίζεις συχνά τα πόδια σου είτε με ποδόλουτρα, είτε με απαλό μασάζ.

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 300+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2024 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware