SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
skasmenes pternes podia footcare Step  round

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Κρέμα Προστασίας και Περιποίηση του Διαβητικού Ποδιού

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Φροντίδα για όμορφα και δυνατά νύχια

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Τι λένε τα πόδια για την υγεία μας

Τι λένε τα πόδια για την υγεία μας

Τα πόδια μπορούν να μαρτυρήσουν πολλά για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας ή ακόμα και να μας προειδοποιήσουν για υποκείμενες παθήσεις. Από έναν απλό, αλλά ενοχλητικό πόνο, μέχρι πιο σοβαρά συμπτώματα, όπως το συνεχές μούδιασμα, τα πόδια μας συχνά εμφανίζουν συμπτώματα ασθένειας πριν από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός μας.

Μερικά από τα συμπτώματα που καλό θα ήταν να μην παραβλέψεις είναι:

Η απουσία τριχοφυΐας από τα δάχτυλα

Οι τρίχες στα δάχτυλα των ποδιών είναι πιο εμφανείς στους άνδρες, αλλά και οι γυναίκες έχουν επίσης λεπτές τρίχες στα δάχτυλα των ποδιών τους. Εάν παρατηρήσεις απουσία τριχών στα πόδια σου, θα μπορούσε, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Χειρουργών Πέλματος και Αστραγάλου να είναι σημάδι περιφερικής αρτηριακής νόσου, που αφορά στον περιορισμό της κυκλοφορίας του αίματος στις αρτηρίες του ποδιού και μπορεί να σημαίνει μια πιο ευρεία αρτηριακή πάθηση, που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή νόσο.

Τα κρύα πόδια

Τα συνεχώς κρύα πόδια μπορεί να είναι ένδειξη κακής κυκλοφορίας του αίματος, σύμφωνα επίσης με το Αμερικανικό Κολέγιο Χειρουργών Ποδιών και Αστραγάλου. Ακόμη, έρευνες δείχνουν πως μπορεί να είναι σύμπτωμα δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς. Εάν έχεις μόνιμα κρύα πόδια ή κρύα χέρια, καλό θα ήταν να μιλήσεις με το γιατρό σου για την περιφερική αρτηριακή νόσο, αλλά και για τη νόσο του θυρεοειδούς. Στο μεταξύ, φρόντισε να κρατάς τα πόδια σου ζεστά με χοντρές μάλλινες κάλτσες και παντόφλες.

Επίμονες πληγές στα πέλματα

Εάν παρατηρήσεις μια πληγή στο πόδι σου που δεν επουλώνεται πλήρως, θα μπορούσε να σημαίνει πως πάσχεις από διαβήτη. Περίπου το 15 τοις εκατό των ατόμων με διαβήτη αναπτύσσουν κάποιο έλκος ή ανοιχτή πληγή στο κάτω μέρος του ποδιού τους. Τα άτομα που λαμβάνουν ινσουλίνη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από εκείνα που διαχειρίζονται τον διαβήτη τους με άλλα φάρμακα, αλλά και με κατάλληλη δίαιτα.

Παχιά και κιτρινισμένα νύχια

Εάν ένα ή περισσότερα από τα νύχια των ποδιών σου αρχίσουν να γίνονται πιο παχιά, να αλλάζουν χρώμα ή αρχίζουν να ξεκολλάνε από το δέρμα, μπορεί να πάσχεις από κάποια μυκητιασική λοίμωξη. Συνήθως τα άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα, που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτική αγωγή διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν μυκητιάσεις, σύμφωνα με έρευνες. Επίσης άλλα φάρμακα, όπως τα κορτικοστεροειδή, μπορούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης μυκητιασικής λοίμωξης.

Πρησμένο μεγάλο δάχτυλο ποδιού

Εάν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σου πρηστεί, μπορεί να είναι σημάδι ουρικής αρθρίτιδας, καθώς το πρώτο σύμπτωμα της ουρικής αρθρίτιδας είναι συχνά ο πόνος και το διογκωμένο μεγάλο δάκτυλο. Η ουρική αρθρίτιδα είναι ένας τύπος αρθρίτιδας που προκαλείται από τη συσσώρευση ουρικού οξέος, το οποίο σχηματίζεται στο πιο ‘κρύο’ μέρος του σώματός, που είναι το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

Μούδιασμα και στα δυο πόδια

Μια επίμονη αίσθηση σαν να έχεις «καρφίτσες και βελόνες» και στα δυο σου πόδια μπορεί να είναι σημάδι περιφερικής νευροπάθειας. Τα άτομα με διαβήτη κινδυνεύουν να αναπτύξουν διαβητική νευροπάθεια, νευρική βλάβη δηλαδή που ξεκινά από τα πέλματα και σταδιακά εξελίσσεται στα πόδια. Η θεραπεία της υποκείμενης πάθησης μπορεί να σταματήσει το μούδιασμα στα πόδια. Όπως και να ‘χει όμως, είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθείς αμέσως στο γιατρό σου εάν νιώθεις συχνά μούδιασμα και στα δύο σου πόδια.

Ξεφλουδισμένα νύχια

Τα ξεφλουδισμένα νύχια των ποδιών μπορεί να είναι σημάδι ψωρίασης ή ψωριασικής αρθρίτιδας. Άλλα συμπτώματα της ψωρίασης των νυχιών περιλαμβάνουν αποχρωματισμό, θρυμματισμό, χαλάρωση από το δέρμα, πάχυνση ή οριζόντιες γραμμές. Η θεραπεία της ψωρίασης συνήθως βοηθάει και στην αποκατάσταση των νυχιών. Επίσης, έχει παρατηρηθεί πως το τακτικό μανικιούρ και πεντικιούρ από επαγγελματίες που είναι εξοικειωμένοι με την ψωρίαση των νυχιών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης των νυχιών σου.

Νύχια ποδιών με βαθουλώματα

Όταν τα νύχια σου έχουν βαθουλώματα έτσι που μπορεί και να θυμίζουν κουτάλι, μπορεί να είναι σημάδι χρόνιας ανεπάρκειας σιδήρου ή αναιμίας, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες. Τα κοίλα νύχια, μπορεί επίσης να προκληθούν από κάποιο τραυματισμό ή έκθεσή τους σε προϊόντα πετρελαίου. Ωστόσο, αν παρατηρήσεις κάποιο βαθούλωμα στα νύχια σου θα πρέπει να επισκεφθείς το γιατρό σου προκειμένου να αξιολογήσει αν έχεις έλλειψη σιδήρου. 

Πόνοι στις αρθρώσεις των δακτύλων

Οι πόνοι στις αρθρώσεις των δακτύλων των ποδιών μπορεί να είναι σημάδι μιας εκφυλιστικής νόσου των αρθρώσεων. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Johns Hopkins Medicine, η ρευματοειδής αρθρίτιδα ξεκινά συνήθως από τις μικρές αρθρώσεις των χεριών και των ποδιών, προκαλώντας πόνο κατά την κίνηση και ευαισθησία στις αρθρώσεις. Οι επίμονοι πόνοι και το πρήξιμο στις αρθρώσεις των ποδιών ή των χεριών σου, θα πρέπει να σε προϊδεάσουν και καλό είναι να επισκεφθείς έναν ρευματολόγο για περαιτέρω αξιολόγηση.

Αδυναμία κάμψης του πέλματος

Η αδυναμία κάμψης του μπροστινού μέρους του ποδιού ονομάζεται ‘πτώση ποδιού’ (foot drop είναι ο διαδεδομένος όρος) και προκαλείται από παράλυση ή αδυναμία των μυών που είναι υπεύθυνοι να ανασηκώνουν το πόδι. Η πτώση ποδιού μπορεί να σημαίνει μια σειρά από υποκείμενες διαταραχές, όπως νευροεκφυλιστικές διαταραχές, σκλήρυνση κατά πλάκας, εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλική παράλυση, πολιομυελίτιδα, αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) ή άλλες διαταραχές των μυών ή των νεύρων.

Ερυθρά ή μελανιασμένα δάχτυλα ποδιών

Αν τα δάχτυλα των ποδιών σου μελανιάζουν με την έκθεσή τους στο κρύο, μπορεί να πάσχεις από τη νόσο του Raynaud. Πρόκειται για μια διαταραχή των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν το δέρμα. Ορισμένα μέρη του σώματος, όπως τα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών, μουδιάζουν και μελανιάζουν όταν εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες ή ακόμα κι όταν έχεις αυξημένα επίπεδα άγχους.

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 300+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2024 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware