SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
Skasmenes Pternes Podia Footcare Step 2 Round 768x768

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Diavitiko Podi Podia Footcare Megamenu 1 768x768

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Frontida Gia Omorfa Kai Dynata Nychia Podia Footcare Mengamenu 768x768

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Η αποθεραπεία ως θεραπεία

aksisi apotherapeia ponos podia

Η αποθεραπεία είναι εξίσου σημαντική με την γυμναστική, και όμως, είναι από τα σημεία που, λόγω βιασύνης ή άγνοιας συχνά παραβλέπουμε. Για παράδειγμα, παλιά που πηγαίναμε στο γυμναστήριο, λογικά όλοι τελειώνοντας τα sets μας, πήραμε την πετσέτα και φύγαμε για τα αποδυτήρια, έστω και μια φορά…

Οπότε, ας θυμηθούμε μια στιγμή ότι, ξεκινάμε απαραιτήτως από την προθέρμανση, ώστε να προετοιμάσουμε σώμα και μυαλό για την κύρια εκγύμναση, και καταλήγουμε στην αποθεραπεία, για να επανέλθουμε πάλι στην πρότερη κατάσταση ηρεμίας.

Η αποθεραπεία είναι καλύτερος τρόπος να ελαχιστοποιηθεί η κούραση και να απομακρυνθούν όλες οι κυματογόνες ουσίες που συσσωρεύτηκαν στη διάρκεια της προπόνησης (είτε μιλάμε για γυμναστήριο, είτε για τρέξιμο στο δρόμο κλπ). Σε γενικές γραμμές, ο χρόνος της αποθεραπείας είναι 10-15 λεπτά, με τη λογική ότι όσο πιο έντονη η άσκηση τόσο και περισσότερος ο χρόνος.

Πιο συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει ότι η αποθεραπεία συνεισφέρει στα παρακάτω:

  • Μειώνει τη θερμοκρασία του σώματος και την επαναφέρει στα φυσιολογικά επίπεδα.
  • Ομαλοποιεί τον μεταβολισμό και την αιμάτωση των οργάνων.
  • Βελτιώνει την ελαστικότητα και την αιμάτωση των μυών.
  • Ομαλοποιεί τη μεταφορά του οξυγόνου στους ιστούς.
  • Μειώνει το παραγόμενο γαλακτικό οξύ- ένα υποπροϊόν της γλυκόζης που παράγουν οι μύες για να ανταποκριθούν στην πίεση της άσκησης.
  • Επαναφέρει μερικώς ή ολικώς όλα τα οργανικά συστήματα στην κατάσταση που ήταν πριν αρχίσει η προπόνηση.

Τα οφέλη της όμως, επεκτείνονται και σε πνευματικό επίπεδο. Μιας και οι ζωές μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με πίεση και άγχος, οι τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να βοηθήσουν στην αποφόρτιση μας. Ασκήσεις που περιέχουν διαλογισμό ή μασάζ μπορούν να επαναφέρουν το πνεύμα μας στη σωστή του κατάσταση και να μας προετοιμάσουν ψυχολογικά και για επαναληπτικά σετ γυμναστικής αλλά και γενικότερα για την ορθή αντιμετώπιση της πολύβοης ζωής μας.

Ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις αντοχές μας, υπάρχουν δύο είδη αποθεραπείας. Η γενική και η ειδική. Η γενική περιέχει ασκήσεις που δεν έχουν ομοιότητα με τις ασκήσεις που προηγήθηκαν στην καθαρή ώρα της γυμναστικής, και η ειδική που ουσιαστικά είναι μια απομίμηση των ασκήσεων γυμναστικής αλλά σε πιο χαλαρό ρυθμό.

Άρα όπως επιβεβαιώνεται από τα παραπάνω, η αποθεράπεια οφείλει να γίνεται με ένταση σταδιακά μειούμενη ώστε να μειωθεί η θερμοκρασία του σώματος και να ομαλοποιηθούν οι σωματικές μας λειτουργίες.

Το βασικό που πρέπει να θυμόμαστε, είναι ότι η αποθεραπεία έχει ως σκοπό να μας ξεκουράσει, και όχι να μας κουράσει περαιτέρω! Δεν την ξεχνάμε, γιατί μπορεί να μας προκαλέσει τραυματισμούς και να καταστρέψει όση προσπάθεια κάναμε την ώρα της γυμναστικής. Για να έχουμε λοιπόν επιτύχει μια σωστή και αποτελεσματική εκγύμναση τα στάδια είναι τα εξής: ζέσταμα, γυμναστική και αποθεραπεία, προσφέροντας έτσι στον οργανισμό μας όλα τα οφέλη της γυμναστικής, χωρίς πόνους, πιασίματα και τραυματισμούς! Γι αυτό, εξάλλου, κι εμείς πιστεύουμε τόσο πολύ στο Cryogel μας, τον καλύτερο βοηθό στη διάρκεια της αποθεραπείας…

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 200+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2022 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware
B2B Marketing: Digitale