SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
skasmenes pternes podia footcare Step  round

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Κρέμα Προστασίας και Περιποίηση του Διαβητικού Ποδιού

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Φροντίδα για όμορφα και δυνατά νύχια

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Ζέσταμα και Αποθεραπεία. Γιατί είναι και τα δυο τόσο σημαντικά.

Ζέσταμα και Αποθεραπεία. Γιατί είναι και τα δυο τόσο σημαντικά.

Κάθε φθινόπωρο συνήθως, βάζεις κάτω το πρόγραμμα σου και τις υποχρεώσεις σου, ξεκλέβεις μια δυο ώρες μέσα στην εβδομάδα και προσπαθείς να επιλέξεις τη σωματική άσκηση (ακόμα κι αν είναι απλό τρέξιμο στην πόλη), το άθλημα ή το είδος του χορού, που θα σου χαρίσει ευεξία, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη φόρμα σου και θα σε κάνει να περνάς καλά. 

Οποιαδήποτε όμως κι αν είναι η επιλογή σου, όσο κι αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι το πολύ καλό ζέσταμα πριν ξεκινήσεις την άσκηση, και φυσικά η αποθεραπεία μετά από αυτήν.

Υπάρχουν πάρα πολλοί που θεωρούν ότι δεν χρειάζονται ζέσταμα πριν γυμναστούν ή ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να προσπερνούν την αποθεραπεία και να συνεχίζουν την ημέρα τους, μετά από ένα απλό τζόκινγκ. Αυτό γίνεται όχι επειδή μισούν την προθέρμανση ή τις διατάσεις μετά τη γυμναστική. Η συνηθέστερη δικαιολογία είναι ότι δεν έχουν χρόνο, θεωρώντας πως ο πυρήνας της άσκησης είναι που έχει σημασία. Είναι όμως αυτό σωστό;

Δυστυχώς όχι. Το κύριο μέρος της άσκησης είναι πολύ σημαντικό, ναι! Όμως η παράλειψη της διαδικασίας πριν και μετά τη γυμναστική μπορεί να βλάψει το σώμα σου περισσότερο απ’ όσο νομίζεις.  

Γιατί όμως η προθέρμανση και η αποθεραπεία είναι τόσο σημαντικές διαδικασίες;

Και οι δυο αφορούν σε ασκήσεις χαμηλού και ήπιου ρυθμού, που όχι μόνο προλαμβάνουν τραυματισμούς στο σώμα σου αλλά το βοηθούν να επανέλθει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς μετά από μια κάπως έντονη δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα η προθέρμανση, που μπορεί να γίνει με ένα απλό, χαλαρό τζόκινγκ ή με ήπιας μορφής ποδηλάτησης, προετοιμάζει το καρδιαγγειακό σου σύστημα προκειμένου αυτό να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην έντονη άσκηση, αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς τους μυς σου, και ταυτόχρονα ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος σου. Μειώνει τους κινδύνους μυϊκών τραυματισμών και φυσικά προλαμβάνει το «πιάσιμο» της επόμενης μέρας μετά από μια έντονη σωματική δραστηριότητα.

Με το ζέσταμα βέβαια βελτιώνεται και η απόδοσή σου με διάφορους τρόπους: όπως εξηγήσαμε η ροή του αίματος έχει μεγάλη σημασία, και αυτό γιατί το αίμα μεταφέρει το απαραίτητο οξυγόνο που απαιτείται για τη λειτουργία των μυών σου, οπότε η αύξηση της ροής του αίματός είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις αν θέλεις να προετοιμάσεις καλά τους μυς σου για προπόνηση.

Επίσης, όταν κάνεις ασκήσεις προθέρμανσης βοηθάς το οξυγόνο να απελευθερώνεται, και αυτό διευκολύνεται σε υψηλότερες θερμοκρασίες σώματος. Οι μύες σου εξάλλου, απαιτούν υψηλότερες ποσότητες οξυγόνου κατά την άσκηση, οπότε είναι σημαντικό να το προσφέρεις απλόχερα στο σώμα σου μέσω της προθέρμανσης. Η θερμοκρασία του σώματός σου από την άλλη μεριά, βελτιώνει και την απόδοση του νευρικού συστήματος και των μυών με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αποδίδουν γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

Η προθέρμανση αποτρέπει τους τραυματισμούς μέσα από τη χαλάρωση των αρθρώσεων και τη ροή του στους μυς, προλαμβάνει θλάσεις και άλλους μυϊκούς τραυματισμούς που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια της άσκησης. Οι διατάσεις επίσης, σε βοηθούν να προετοιμάσεις το σώμα σου κατάλληλα για τις φυσικές δραστηριότητες που πρόκειται να εκτελέσεις.

Τέλος, αλλά καθόλου ασήμαντη είναι η νοητική προετοιμασία που παρέχεται μέσω της προθέρμανσης, αφού βοηθά τον εγκέφαλο σου να επικεντρωθεί στο σώμα σου και στην άσκηση που θα εκτελέσεις. Αυτή η εστίαση του εγκεφάλου, η συγκέντρωση, μεταφέρεται στην προπόνηση, βοηθώντας σε να βελτιώσεις την τεχνική, τον συντονισμό και τις δεξιότητές σου. Δεν είναι και λίγο ε;

Αντίστοιχη σημασία έχει όμως και η αποθεραπεία!

Βοηθά στη σταδιακή επαναφορά του καρδιακού σου ρυθμού σε φυσιολογικά επίπεδα, στο στάδιο που ήταν δηλαδή πριν από τη γυμναστική. Και αυτό είναι κρίσιμο, καθώς κατά τη διάρκεια της άσκησης οι καρδιακοί σου παλμοί αυξάνονται και χτυπούν πιο δυνατά. Το σωστό είναι πάντα να σταματούν σταδιακά και όχι απότομα με την ολοκλήρωση της άσκησης. Η αποθεραπεία βοηθάει επίσης τη ροή του αίματος, κυρίως αν επιλέγεις σωματική άσκηση αντοχής, όπως το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι πριν ολοκληρώσεις το τρέξιμο να μειώνεις το ρυθμό τρεξίματος κατά τα τελευταία 10 λεπτά και να τελειώνεις με ένα γρήγορο περπάτημα και να μην σταματάς απότομα.

Μετά από έντονη άσκηση, συσσωρεύεται γαλακτικό οξύ στο μυϊκό σου σύστημα και είναι αρκετός ο χρόνος που χρειάζεται για να καθαρίσει το σώμα από αυτό. Οι διατάσεις βοηθούν πάρα πολύ στη διαδικασία απελευθέρωσης και αφαίρεσης γαλακτικού οξέος, στην αποφυγή τραυματισμών και στην γρηγορότερη αποκατάσταση του σώματός σου μετά την προπόνηση.

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι δεν μπορείς να διαθέσεις επιπλέον 10 λεπτά για αποθεραπεία μετά το τρέξιμο ή τη γυμναστική σου, σκέψου προσεκτικά την επίδραση που αυτό θα έχει στο σώμα σου. Αυτά τα 10 λεπτά σίγουρα αξίζουν τον κόπο αρκεί να σκεφτείς ότι προλαμβάνεις τραυματισμούς, βελτιώνεις την απόδοση σου, αποκαθιστάς το σώμα σου μετά τη γυμναστική και το προετοιμάζεις κατάλληλα για την επόμενη φορά που θα θέλεις να γυμναστείς.

Και μήπως τελικά όλα αυτά σε κάνουν να απολαμβάνεις τη φυσική σου δραστηριότητα πολύ περισσότερο;

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 300+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2024 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware