SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
Skasmenes Pternes Podia Footcare Step 2 Round 768x768

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Diavitiko Podi Podia Footcare Megamenu 1 768x768

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Frontida Gia Omorfa Kai Dynata Nychia Podia Footcare Mengamenu 768x768

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Γυμναστική στο σπίτι: Καλύτερο κυκλοφορικό, πανεύκολα

gymnastiki sto spiti

“Εδώ δεν κάνω γυμναστική στο γυμναστήριο, θα κάνω στο σπίτι;” θα πει κάποιος. Ή “Γυμναστική μόνο στο γυμναστήριο” θα πει κάποιος άλλος. Όμως, οι ακραίες καταστάσεις, θέλουν ακραία μέτρα, έτσι δε λένε;

Μαζί με την καραντίνα ήρθε και η (ακόμη περισσότερη) καθιστική ζωή, ας το παραδεχτούμε. Είτε γιατί περνάμε μέρες στο σπίτι και είναι αναπόφευκτες οι πολλές ώρες στον καναπέ είτε γιατί αναγκαστικά δουλεύουμε από το σπίτι, ένα είναι το μόνο σίγουρο: Δεν κινούμαστε αρκετά. 

Πιθανότατα αυτή τη στιγμή να νιώθουμε λίγο πιο ξεκούραστοι από πριν, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η καθιστική ζωή (ναι, ακόμα κι αν είναι για 1,5 μήνα) δεν βοηθάει καθόλου την κυκλοφορία του αίματος των ποδιών μας και άρα στη σωματική μας ευεξία. Ευτυχώς, αυτό διορθώνεται, ακόμη και υπό τις τωρινές συνθήκες, αφού λίγο περπάτημα (που επιτρέπεται) και η στοχευμένη γυμναστική είναι αρκετά για να βελτιώσουν το κυκλοφορικό μας και να νιώσουμε, γενικά, καλύτερα.

Εμείς θα σας δείξουμε μια σειρά από απλές ασκήσεις και διατάσεις που μπορείτε να κάνετε καθημερινά στο κρεβάτι σας, στον καναπέ ή την τραπεζαρία, και οι οποίες θα βοηθήσουν το αίμα να κυκλοφορεί σωστά στα πόδια σας, με όλα τα ωφέλη που αυτό συμπεριλαμβάνει.

Γυμναστική σε ξαπλωτή (ύπτια) θέση

 τα πόδια 1
 • Για τα πέλματα. Καθώς είστε ξαπλωμένοι στην πλάτη σας και έχετε τα πόδια σας τεντωμένα, τραβήξτε τα πέλματά σας προς τα πάνω, κάνοντας φλεξ (ή αλλιώς τσαρούχι). Επαναλάβετε 10 φορές στο κάθε πόδι. Μπορείτε εύκολα να “δουλέψετε” και τα δύο πόδια ταυτόχρονα και επαναλάβετε ανά μια ώρα.
 • Για τα γόνατα. Και πάλι σε ύπτια θέση, σηκώστε το ένα πόδι, λυγίστε το στο γόνατο και φέρτε το προς το στήθος, τεντώστε το και αφήστε το κάτω. Μπορείτε να κάνετε εναλλάξ και τα δύο πόδια, με ήπιες επαναλήψεις.
 • Άρσεις των ποδιών. Όπως είστε ξαπλωμένοι, σηκώνετε όσο μπορείτε με αργή και ήπια κίνηση το ένα πόδι τεντωμένο με κατεύθυνση προς το στήθος σας και το ξανακατεβάζετε. Όλα αυτά ενόσω το άλλο πόδι είναι λυγισμένο στο γόνατο και πατάει το πέλμα σταθερά κάτω, ούτως ώστε να σας σταθεροποιεί. Επαναλάβετε 10 άρσεις σε κάθε πόδι με πολλή προσοχή και μόνο μέχρι το σημείο που μπορείτε.
 • Απλή διάταση. Με το ίδιο τρόπο, όπως στην προηγούμενη άσκηση, μπορείτε να δοκιμάσετε μια πολύ ευεργετική διάταση, αγκαλιάζοντας το γόνατό σας και τραβώντας το ελαφρά προς το μέρος σας. Μείνετε για 5 δευτερόλεπτα και αλλάξετε πόδι.

Γυμναστική σε καθιστή (εδραία) θέση

 • Πάνω τα δάχτυλα και τις φτέρνες. Με τεντωμένα τα πόδια μπροστά σας ανασηκώστε τα δάχτυλα και τις φτέρνες σας από το έδαφος και κρατήστε για 3 δευτερόλεπτα και χαλαρώστε. Επαναλάβετε αυτή την απλή άσκηση για 10 ή 12 φορές. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ευεργετική είναι, τόσο για την ενδυνάμωση των μηρών και των αστραγάλων όσο και για τη διάταση της γάμπας και του πίσω μέρους των μηρών, βοηθώντας μας το ξεμούδιασμα από τις πολλές ώρες στον καναπέ ή από το αυτοσχέδιο γραφείο του σπιτιού μας. 
 τα πόδια 3
 • Κυκλάκια στους αστράγαλους. Πρόκειται για μια πολύ ανακουφιστική άσκηση που κινεί τους αστράγαλους, τους ξεμπλοκάρει και φυσικά τους γυμνάζει, βοηθώντας ταυτόχρονα τη σωστή κυκλοφορία του αίματος στα πέλματα. Καθώς είστε σε καθιστή (εδραία) θέση με τα πόδια σας τεντωμένα μπροστά, δοκιμάστε μικρούς ήπιους κύκλους, στους αστράγαλους 5 προς τη δεξιά φορά και 5 προς την αριστερή. Μην ξεχάσετε να κάνετε και στα δυο πόδια!
 • Διάταση του πίσω μέρους των μηρών. Στην εδραία, την καθιστή δηλαδή, θέση με τα πόδια ίσια μπροστά μας και τα δάχτυλα των ποδιών προς το μέρος μας (σε θέση φλεξ) προσπαθούμε πολύ ήπια και μαλακά να κατεβάσουμε το στήθος μας προς τα γόνατα, απλώνοντας τα χέρια μας μπροστά με στόχο τα δάχτυλα των ποδιών. Μείνετε στο σημείο που αντέχετε για 4 δευτερόλεπτα, χαλαρώστε και επαναλάβετε άλλες 2 φορές. Extra tip: Σε αυτή την εξαιρετική άσκηση διάτασης, καλό είναι να θυμόμαστε πως ο στόχος μας δεν είναι να κατεβάσουμε το στήθος στα γόνατα κάνοντας κυρτή την πλάτη μας, αλλά να πάμε πρώτα μακριά και κάτω με όσο το δυνατό πιο ίσια πλάτη.

Γυμναστική σε όρθια θέση

E1588155050188
 • Ξεπιαστείτε και δυναμώστε σηκώνοντας φτέρνες. Ακουμπώντας με το χέρι στην πλάτη μια καρέκλας για καλή ισορροπία, ανεβείτε στις μύτες των ποδιών σας. Δοκιμάστε 10 ακροστασίες ταυτόχρονα και στα δυο πόδια και επαναλάβετε 3 φορές. Extra tip: Μπορείτε να ανεβάσετε το βαθμό δυσκολίας της άσκησης αν δουλέψετε τα πόδια εναλλάξ κρατώντας το ένα πόδι λυγισμένο να μην πατάει στο έδαφος.
 • Απευθείας διάταση. Μετά τις ακροστασίες της προηγούμενης άσκησης, η διάταση στις γάμπες είναι απαραίτητη. Στερεώστε τα χέρια σας στο τοίχο και απομακρύνετε το σώμα σας, σαν να τον σπρώχνετε. Τεντώστε το ένα πόδι πίσω προσπαθώντας να ακουμπήσετε την φτέρνα στο έδαφος, ενώ το άλλο πατάει καλά μπροστά σας. Μείνετε στη διάταση για 5 δευτερόλεπτα και αλλάξτε πόδι. Επαναλάβετε τη διάταση για 3 φορές.
 • Θέσεις ισορροπίας.  Η βελτίωση της ισορροπίας μας έχει πολύ σημαντικά οφέλη όχι μόνο στο σώμα μας, αλλά και στο μυαλό και την ετοιμότητά μας. Κρατώντας μια καρέκλα με το ένα χέρι σηκώνουμε το ένα πόδι και το κρατάμε μπροστά μας τεντωμένο για 4-5 δευτερόλεπτα. Αλλάζουμε πλευρά και δουλεύουμε το άλλο πόδι. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές από κάθε πλευρά. Extra tip: Αν θέλουμε να δυσκολέψουμε λίγο την άσκηση, μπορούμε να επιχειρήσουμε με προσοχή να αφήσουμε το χέρι από την καρέκλα όσο θα έχουμε το πόδι σηκωμένο μπροστά.
 • Διάταση των μηρών.  Οι μηροί (τετρακέφαλοι) αποτελούν τη μεγαλύτερη μυϊκή ομάδα του σώματός μας, οπότε η διάτασή τους επιφέρει πολλά οφέλη στην κυκλοφορία του αίματος ολόκληρου του ποδιού, ειδικά τις ημέρες που περνάμε πολλές ώρες καθισμένοι. Ακουμπώντας στην καρέκλα για ισορροπία, φέρνουμε τη φτέρνα του ενός ποδιού προς τον γλουτό μας και την κρατάμε σε εκείνο το σημείο διατείνοντας τον μηρό. Παραμένουμε στη θέση για 8 δευτερόλεπτα, και δοκιμάζουμε το άλλο πόδι. Επαναλάβετε 3 φορές το κάθε πόδι.

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 200+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2022 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware
B2B Marketing: Digitale