SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
skasmenes pternes podia footcare Step  round

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Κρέμα Προστασίας και Περιποίηση του Διαβητικού Ποδιού

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Φροντίδα για όμορφα και δυνατά νύχια

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Πολύτιμες ισορροπίες την εποχή του Covid-19

isoropia doyleias zohs podia

Μέχρι και ο καιρός είναι σύμμαχος στην αναζήτηση της ισορροπίας μας. Το πυκνό χιόνι που είδαμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας, ήταν αναζωογονητικό. Μια βόλτα στα social media τα τελευταία 2 εικοσιτετράωρα αρκούσε για να καταλάβεις πόσο μεγάλη ανάγκη είχαμε μια διαφορετική εικόνα, μετά από τόσους μήνες συνεχούς πίεσης και περιορισμών. ‘Ηταν τόσα πολλά τα χαμογελαστά πρόσωπα, σε φωτογραφίες με φόντο το λευκό τοπίο, που ένα μεγάλο “ουφ!” απλώθηκε πάνω από τη χώρα, σαν να βγάλαμε όλοι για λίγο φτερά στην πλάτη. Μετά από εβδομάδες και μήνες εγκλεισμού, άπειρων ωρών μπροστά σε οθόνες παντός τύπου και μεγέθους, η Μήδεια, παρά το δυσοίωνο όνομά της, μας έβγαλε όλους στα μπαλκόνια και τους δρόμους, με μια υπόσχεση χαράς και παιδικότητας, έστω προσωρινής. Και επανέφερε στο τραπέζι, πιο δυναμικά από ποτέ, το ερώτημα: πως ισορροπείς όταν όλη σου η δραστηριότητα, η δουλειά σου, η μελέτη, οι σχέσεις, η κοινωνικότητά σου πρέπει να εκφραστεί ξαφνικά εντός σπιτιού;
Ποιο είναι το πολύτιμο αντιστάθμισμα στην κουλτούρα του lockdown που έχει πέσει πάνω στα κεφάλια μας από το πουθενά;
Οι Βουδιστές, που ανέκαθεν είχαν άλλου τύπου εξοικείωση με τα μυστήρια της ζωής, ακολουθούν τη συμβουλή του Βούδα, χωρίς περιττές περιστροφές και ναι μεν, αλλά…

“Κάθε εμπειρία, όσο δυσάρεστη κι αν φαίνεται, εμπεριέχει κάποιου είδους ευλογία. Σκοπός είναι να την ανακαλύψεις.”

Εμείς οι Δυτικοί από την άλλη δεν φημιζόμαστε για τέτοιου είδους σοφία. Τη δανειζόμαστε από την ‘Απω Ανατολή, την κάνουμε μόδα και συχνά την ασπαζόμαστε (συνήθως, επιδερμικά), αλλά στο δια ταύτα κουβαλάμε τόση σύγχυση για τις απλούστερες αλήθειες, που στο τέλος καταλήγουμε χαμένοι στη μετάφραση.
Ποια είναι η δυσάρεστη εμπειρία, εδώ; Η πανδημία που μας έφερε δωράκι το 2020 και καθώς φαίνεται, θα αργήσει να μας κάνει τη χάρη να εξαφανιστεί από την καθημερινότητά μας. OK. Είναι μια πραγματικότητα και οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Ποια μπορεί να είναι η ευλογία σε κάτι τέτοιο;
Μήπως, η ευκαιρία να ξαναμετρήσουμε τις αντοχές και τα όριά μας; Να εκπαιδευτούμε στην αλλαγή, που τόσο μας τρομάζει; Να δείξουμε περισσότερη προσοχή στον εαυτό μας και σε αυτά που θεωρούσαμε λιγότερο σημαντικά ή δεδομένα;

Και για να το κάνουμε και πιο συγκεκριμένο, πρακτικά μιλώντας η μεγαλύτερη πρόκληση αφορά κυρίως εσένα που εργάζεσαι εδώ και τόσους μήνες από το σπίτι. Μια συνθήκη πρωτόγνωρη που θολώνει αρκετά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε δυο κόσμους που μέχρι πρόσφατα ήταν, παραδοσιακά, διαχωρισμένοι: την εργασία και τη ζωή στο σπίτι. Κι ενώ στην αρχή υπήρχε αυτή η αίσθηση του καινούργιου που όλα τα μπέρδευε γλυκά, όσο περνάει ο καιρός και φως στην άκρη του τούνελ δεν φαίνεται ακόμη να ξεπροβάλλει, αρχίζει να βγαίνει μια κούραση. Πόσα απανωτά επεισόδια να δεις, πόσα βιβλία να διαβάσεις, πόσα online σεμινάρια να παρακολουθήσεις και με πόσες συνταγές να πειραματιστείς; Πόσο zoom να βάλεις στη ζωή σου μέχρι να χάσεις το focus; ‘Εχει και “η γοητεία του καινούργιου” τα όριά της. Και αν έχεις και παιδιά ή σύντροφο ή και τα δύο, πού σταματά η δουλειά και αρχίζει η οικογενειακή ζωή, όταν και τα δύο συμβαίνουν στον ίδιο χώρο; Και πόσο εύκολο είναι να κρατήσεις αυτά τα όρια χωρίς να καταλήξεις να σαμποτάρεις τη δουλειά, ενδίδοντας σε απλούς πειρασμούς όπως να πεταχτείς στο σούπερ μάρκετ πριν γράψεις «όλα αυτά τα email»; ‘H, αντιθέτως, να βάλεις σε δεύτερη μοίρα τη σχέση σου και την οικογένειά σου, γιατί νιώθεις την ανάγκη να αποδείξεις τον εαυτό σου επαγγελματικά, περισσότερο από ποτέ, μια και απουσιάζει ο φυσικός χώρος του γραφείου που όλα αυτά τα έβαζε σε άλλη τάξη; Πολλά τα ερωτήματα και η θεωρία εδώ είναι χρήσιμη αλλά όχι αρκετή.

Πάμε λοιπόν να δώσουμε και μερικές απαντήσεις. Όχι, δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό, αλλά μια λίστα με συγκεντρωμένα μερικά tips για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, βοηθάει να σετάρουμε αλλιώς τον εγκέφαλό μας.

  • Βάλε όρια. Στο χώρο και το χρόνο

Το σπίτι σου δεν πρόκειται να μεγαλώσει μαγικά, είναι αυτό που είναι και όταν το επέλεξες κάλυπτε άλλες ανάγκες. Ούτε η μέρα θα αποκτήσει ξαφνικά περισσότερες ώρες. 24 παραμένουν και τώρα. Διάλεξε ένα χώρο συγκεκριμένο να στήσεις το γραφείο σου. Μην το μεταφέρεις από το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο και από την κουζίνα στο χωλ. Είναι σημαντικό να ορίσεις ένα συγκεκριμένο μέρος για να εργάζεσαι, ώστε να κρατάς όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του σπιτιού σου ανεξάρτητο από τη δουλειά. Και τήρησε το ωράριο που θεωρείς ιδανικό, ολοκληρώνοντας αυτά που έχεις να κάνεις εντός αυτού του ωραρίου. Μην το επεκτείνεις σε ώρες που υπό κανονικές συνθήκες θα χαλάρωνες βλέποντας μια ταινία ή περνώντας χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους. ‘Οσο πιο ξεκάθαρα τα σύνορα μεταξύ δουλειάς και σπιτικής ζωής, τόσο καλύτερα θα νιώθεις στο τέλος της κάθε μέρας.

  • Κράτησε την υγιή ρουτίνα της δουλειάς άθικτη

Μην αλλάζεις τον τρόπο που δουλεύεις και επικοινωνείς με τους συνεργάτες ή τους πελάτες σου, τώρα που δουλεύεις από το σπίτι. ‘Ο,τι εργαλεία και μεθόδους θεωρούσες πριν ιδανικά, παραμένουν ιδανικά και τώρα. Ο χώρος αλλάζει, όχι η ουσία αυτού που κάνεις.

  • Κάνε διαλείμματα

Με τον ίδιο τρόπο που θα τα έκανες και στο γραφείο. Τα χρειάζεται ο εγκέφαλός σου και το σώμα σου για να παραμένεις αποδοτική, συγκεντρωμένη και υγιής. Πάρε απόσταση από την οθόνη για λίγα λεπτά κάθε ώρα, πιες τον καφέ σου βγαίνοντας στο μπαλκόνι και όχι μπροστά στον υπολογιστή. Αν ας πούμε έπαιρνες λίγο χρόνο κάθε μέρα για να εξασκήσεις το mindfulness, και να πετάξεις από πάνω σου το στρες που συνήθως προκαλεί το multi-tasking, ε, κάνε το ίδιο και τώρα. Είτε φοράς ρούχα γραφείου, είτε πυζάμες, δεν αλλάζει η ανάγκη σου να είσαι ήρεμη και εστιασμένη.

  • Περπάτα όσο μπορείς

Ναι, με το γνωστό μήνυμα, αλλά όρισε μια ώρα τη μέρα να το κάνεις. Κάθε μέρα, χωρίς εξαιρέσεις. Το περπάτημα εκτός σπιτιού, και όχι αυτό που κάνεις μιλώντας στα τηλέφωνα ή βάζοντας σκούπα, εκτός από το να σου χαρίζει ευεξία και καλή φυσική κατάσταση, σε χαλαρώνει και σε βοηθάει να κάνεις ευκολότερα focus την υπόλοιπη μέρα. Επίσης, σου δίνει μια υπέροχη αίσθηση ελευθερίας, που τώρα έχεις ανάγκη ακόμη περισσότερο, λόγω ακραίων συνθηκών.

  • Αναζήτησε καινούργιες παραστάσεις

Υπάρχουν πολλών ειδών ταξίδια, όχι μόνο αυτά που κάνεις με αεροπλάνα, πλοία και αυτοκίνητα. Αφιέρωσε μερικές ώρες κάθε εβδομάδα σε νέες εμπειρίες. Για παράδειγμα, ένα hobby, ένα σεμινάριο, ένας συγγραφέας που δεν γνώριζες μέχρι τώρα, ή μια βόλτα ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή. Η ανταπόκριση του εγκεφάλου μας σε κάθε τι νέο είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο μπορείς να φανταστείς. Το να μαθαίνουμε συνεχώς κάτι καινούργιο την εποχή πριν την πανδημία ήταν ο καλύτερος τρόπος να παραμένουμε νέοι στη σκέψη. Μετά την έλευση του Covid-19 στη ζωή μας, είναι πλέον ο καλύτερος τρόπος να παραμείνουμε σώας τας φρένας…

Το βασικότερο όλων: Ο χρόνος κυλάει και τώρα όπως και πριν. Δεν υπάρχει pause. Αξιοποίησέ τον με σύνεση και πάθος καθημερινό, αν η ισορροπία είναι το ζητούμενο… Και, φρόντισε τον εαυτό σου, όπως ποτέ άλλοτε.

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 300+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2023 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware
B2B Marketing: Digitale