SCROLL TO TOP
Close
podia footcare section

Προϊόντα

podia footcare section
Skasmenes Pternes Podia Footcare Step 2 Round 768x768

Η Φροντίδα των ποδιών σου!

Tα πόδια σου είναι πολύτιμα! Εδώ θα βρεις όλα τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους, την περιποίηση και την προστασία τους από τις απειλές που περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου.
Ανακαλύψτε τα
Close
podia footcare section

Ανάγκες

podia footcare section
Diavitiko Podi Podia Footcare Megamenu 1 768x768

Φροντίδα Διαβητικού Ποδιού

Μάθε για τις αυξημένες ανάγκες που έχει το Διαβητικό Πόδι και δες πώς μπορούμε να του προσφέρουμε όλη την απαιτούμενη περιποίηση και την προστασία μέσα στην καθημερινότητα.
Ανακαλύψτε την
Close
podia footcare section

Ρουτίνες φροντίδας

podia footcare section
Frontida Gia Omorfa Kai Dynata Nychia Podia Footcare Mengamenu 768x768

Όμορφα και δυνατά νύχια

Τα νύχια σου είναι σημάδι υγείας και ομορφιάς! Μάθε πώς μπορείς να τα ενδυναμώσεις ξανά και να τα κάνεις να ξεχωρίζουν με τη φροντίδα που σου παρέχουν τα εξειδικευμένα προϊόντα της Podia.
Ανακαλύψτε το
Podia – Προϊόντα Περιποίησης Ποδιών espa
Αναζήτηση...

Υγιεινή των κάτω άκρων: 3 tips που θέλεις να ξέρεις

omorfa podia

Πριν πούμε ο,τιδήποτε για την υγιεινή των ποδιών, άκου ένα στοιχείο που πιθανότατα δεν είχες καν φανταστεί: Στη διάρκεια της ζωής σου, τα πόδια σου θα ιδρώσουν αρκετά ώστε να γεμίσουν 12,000 βαρέλια (σαν αυτά που αποθηκεύουν το πετρέλαιο). Καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της καθημερινής καταπόνησης, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ιδιαίτερα “υγρό” περιβάλλον για τα άκρα μας, που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την υγεία και την υγιεινή τους. Επομένως, τι μπορούμε να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε ότι τα πόδια μας θα συνεχίσουν να μας πηγαίνουν όπου θέλουμε, απρόσκoπτα;

1. Καθημερινή φροντίδα

Ας το πούμε ξανά, ότι τα πόδια μας έχουν αυξημένες ανάγκες φροντίδας, για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές απαιτήσεις. Το δέρμα των ποδιών μας χρειάζεται καθημερινό καθαρισμό με ένα ήπιο σαπούνι και πολύ καλό στέγνωμα ιδιαίτερα στην περιοχή ανάμεσα στα δάκτυλα, ώστε να αποφύγουμε μυκητιάσεις. Εννοείται ότι σε περιπτώσεις όπου προϋπάρχει ιατρική πάθηση, για παράδειγμα διαβήτης, η ανάγκη για την καθημερινή φροντίδα είναι πιο επιτακτική, και η αντιμετώπιση σίγουρα πιο εξειδικευμένη.

2. Προσοχή στα παπούτσια

Έχουμε αναφερθεί ήδη στο τι κάνει ένα ζευγάρι παπούτσια άνετο, επομένως εδώ, ας προσθέσουμε ότι στην άνεση έρχεται να προστεθεί και η υγιεινή. Τα παπούτσια που στενεύουν τα πόδια επιβαρύνουν την κυκλοφορία του αίματος, οδηγώντας σε πρήξιμο και πόνο. Ταυτόχρονα, αυτός ο περιορισμός δεν επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει σωστά. Με άλλα λόγια, τα στενά παπούτσια δημιουργούν συνθήκες ανθυγιεινές, τις οποίες πρέπει με κάθε τρόπο να αποφεύγουμε. Πάντως, ακόμη και όταν τα παπούτσια μας είναι πιο άνετα, και πάλι, οι ειδικοί λένε ότι δε θα πρέπει να φοράμε πολλές συνεχόμενες ημέρες τα ίδια παπούτσια. Και, προσθέτουν ότι τόσο οι ανατομικοί πάτοι, όσο και οι βαμβακερές κάλτσες, είναι οι καλύτεροι μας σύμμαχοι στην υγιεινή.

3. Η υγιεινή των νυχιών

Φροντίζουμε να κόβουμε τα νύχια μας κάθε δεκαπέντε ημέρες, με ψαλίδι ή νυχοκόπτη που είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. Σε περίπτωση που έχουμε κάποια πάθηση, που δεν φτάνουμε τα νύχια μας ή δεν βλέπουμε καλά, είναι καλύτερο να απευθυνθούμε σε κάποιον επαγγελματία, καθώς ένα λάθος κόψιμο μπορεί να ξεκινήσει ένα ολόκληρο ντόμινο ενοχλήσεων. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε αποχρωματισμό ή γενικά αλλαγή στο χρώμα των νυχιών μας, θα πρέπει να αναζητήσουμε συμβουλή από το φαρμακοποιό ή το γιατρό μας. Συχνά, τέτοιοι αποχρωματισμοί αποτελούν συμπτώματα παθήσεων και λειτουργούν σαν μηνύματα που μας στέλνει ο οργανισμός μας, τα οποία δεν πρέπει να αγνοήσουμε. Σε καμία περίπτωση πάντως, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα μανικιούρ (βερνίκι, γυαλιστικό κλπ) σε αποχρωματισμένα νύχια.

Εφαρμόζοντας αυτές τις απλές συμβουλές για την υγιεινή των ποδιών μας μπορούμε να προλάβουμε μικρές, καθημερινές ενοχλήσεις, όπως η κακοσμία αλλά και σοβαρότερες παθήσεις. Αυτό που έχει σημασία στο θέμα αυτό- όπως και σε όλα, τελικά- είναι να διατηρούμε τη σωστή στάση απέναντι στο θέμα: ναι, τα πόδια μας χρειάζονται φροντίδα, εξειδικευμένα προϊόντα και λίγο από το χρόνο μας. Δεν είναι δύσκολο, ούτε απαιτητικό, σωστά;

Μοιράσου το

Έχετε ερωτήσεις;

Ρωτήστε μας

Ρωτήστε μας

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

podia footcare section 4

Διάβασα & αποδέχομαι τους Όρους χρήσης

podia footcare section 4

Σημεία πώλησης

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης

Με 200+ σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα, τα προϊόντα μας βρίσκονται πάντα λίγα βήματα μακριά σας!

Σημεία πώλησης
Copyright © 2022 - All rights Reserved
Designed & Developed by Artware
B2B Marketing: Digitale